به گزارش پیام خبر، روزنامه «خبرجنوب» در گزارشی به قلم سهیلا رفیعی نژاد به رژیم های تغذیه پرداخته است.
کاهش وزن دغدغه بسیاری از مردم است. برخی ساعت ها جلوی آیینه می ایستند و از دیدن عدم تناسب اندام خود غصه می خورند. همین دغدغه خیلی ها را به سمت دریافت رژیم های غیر اصولی و حتی مرگبار به خصوص در روزهای پایانی سال می کشاند. این وضعیت به نحوی است که به گفته کارشناسان تغذیه برخی از مراجعان آن ها در روزهای آخر سال و قبل عید، کسانی اند که به دلیل سپردن خود به دست افرادی که سر رشته ای از تغذیه ندارند، دچار عوارض شده اند.
یک کارشناس در این باره گفت: در عجبم که آدم ها وقتی ماشین شان خراب می شود آن را دست هر کسی برای تعمیر نمی دهند و به اهل فن می سپارند اما برخی برای لاغر و یا چاق شدن به هر توصیه و حرف هر نابلدی گوش می دهند و مراجعه می کنند. این روزها هم که برخی رژیم های آنلاین و وبینارهای غیر مجاز در حوزه تغذیه برگزار می کنند کنترل اوضاع سخت تر شده و به همین دلیل مردم خود هم باید مراقب باشند.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره به خبرنگار «خبرجنوب» گفت: با توجه به تخلفات گزراش شده، تشدید نظارت بر مراکز غیر مجاز و غیر قانونی ارائه رژیم های تغذیه را در برنامه ها قرار داده ایم.
دکتر سیاوش بابا جعفری افزود: در همین باره چندی پیش خانمی که با جعل مدرک به عنوان متخصص تغذیه در باشگاهی در شیراز رژیم درمانی انجام می داد از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شناسایی و متخلف به دادگاه معرفی شد.
وی گفت: باشگاه های ورزشی استان حق رژیم درمانی ندارند و مردم باید مراقب باشند سلامتی خود را به این نحو به خطر نیندازند.
رئیس انجمن تغذیه فارس عنوان کرد: در عین حال مردم هم اگر مشاوره تغذیه در باشگاهی دیدند می توانند آن را به دانشگاه علوم پزشکی اطلاع دهند تا برخورد صورت گیرد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عنوان کرد: یکی دیگر از افرادی که به عنوان متخلف در این حوزه شناسایی شده یک دانشجوی دکترای تربیت بدنی بود که اقدام به برگزاری کلاس های آموزش رژیم درمانی برای کارشناسان تربیت بدنی و باشگاه های ورزشی در استان به صورت وبینار می کرد و حتی به شرکت کنندگان مدرک هم می داد.
بابا جعفری گفت: از آن جا که فارغ التحصیلان تربیت بدنی حتی در مقطع دکترا حق ارائه رژیم درمانی به ورزشکاران و بقیه را ندارند، چه رسد که برای افراد دوره بگذارند و مدرک بدهند، جلوی فعالیت این فرد هم گرفته شد و به مراجعه قضائی معرفی گردید.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تخلفات بسیاری که در این حوزه در استان وجود دارد این موضوع را دخالت در امور تغذیه درمانی و غیر مجار دانست و گفت: یک مورد تخلف دیگر که در استان مشاهده کردیم، یک عطاری برای خانواده ها دوره تغذیه و رشد کودکان را گذاشته بود و با این مورد هم برخورد صورت گرفت.
بابا جعفری با بیان این که در شرایط کرونایی فعلی برخی از بستری که در فضای مجازی بیشتر از قبل فراهم شده سودجویی می کنند افزود: مردم خود هم باید مراقب باشند و قبل از گرفتن خدمت چه حضوری چه مجازی نسبت به هویت فرد ارائه دهنده خدمات سلامت از جمله رژیم درمانی مطمئن شوند و حداقل برای یک جلسه حضوری به مرکز مراجعه کنند تا نسبت به مجاز بودن فعالیت اطمینان یابند.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: گرفتن رژیم درمانی از افرادی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارند هم پول دور ریختن است و هم باعث به خطر افتادن سلامت می شود.
بابا جعفری گفت: این قضیه شوخی بردار نیست و اگر به فرد کاربلد مراجعه نکنید احتمال دارد به کبد و کلیه شما آسیب های جبران ناپذیری وارد شود و در شرایطی حتی ممکن است کاهش شدید وزن در کوتاه مدت آن هم با مشاوره های غیر علمی باعث مرگ شود.
این متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان خواست سلامت خود را فدای توصیه های غیر علمی نکنند و تصریح کرد: یک رژیم اصولی باید توسط متخصص ویا کارشناسان تغذیه آن هم با توجه به شرایط بدنی، فرهنگ تغذیه ای فرد و مشکلات زمینه ای انجام گیرد.
بابا جعفری گفت: این که وزن زیادی را در مدت کوتاه کم کنیم غیر علمی و غیر اصولی است و باعث صدمه به کلیه، کبد و سیستم ایمنی بدن می شود و حتی موادی که از سوی نابلدان به این منظور تجویز می شود ممکن است در طولانی مدت سرطان زا باشد. وی در پایان افزود: برخی کپسول ها که توسط سودجویان از طرق مختلف از جمله شبکه های ماهواره ای برای کاهش و یا افزایش وزن، تبلیغ می شود باعث کاهش و یا افزایش آب بدن می شود و جعلی است.