جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ | ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری | ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
چهارشنبه, ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ۱۵:۲۸
زمان مطالعه: 3 دقیقه
رئیس رگولاتوری با اشاره به برنامه وزارت ارتباطات برای واگذاری ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری به منازل و کسب‌وکارها ظرف سه سال گفت: دستیابی به این هدف به منابع مالی نیاز دارد. در این سال‌ها اپراتورها این کار را انجام می‌دادند اما خروجی آن اکنون به ۵/ ۱ میلیون پورت رسیده است و اگر این روند ادامه پیدا کند، به هدف خود برای ۲۰ میلیون پورت نخواهیم رسید.

به گزارش پیام خبر، صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در ادامه تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید کارهایی انجام شود. نخستین مساله رفع موانعی است که بر سر راه اپراتورها قرار دارد و دیگری حمایت مالی از آنهاست.

وی افزود: یکی از موانع مربوط به شهرداری‌ها است که برای در اختیار قرار دادن منابع خود به اپراتورها مشکل دارند. همچنین وزارت نیرو نیز در کشیدن کابل هوایی دارای مشکل است. خوشبختانه در بودجه ۱۴۰۱‌بندی آمده که مقداری کار ما را برای رفع این مشکلات مرتفع کرده است.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: بحث دیگر حمایت‌های مالی است که آن را در چند جهت پیش برده‌ایم. اول اینکه اعلام کردیم اگر اپراتورها در پروژه فیبرنوری (FTTH) اقدامی انجام بدهند، درآمدی که از آن طریق به دست می‌آورند مشمول حق‌السهم دولت نمی‌شود و تنها یک‌دهم درصد از آنها حق‌السهم گرفته می‌شود که این مبلغ عملا مساوی با صفر است. در واقع دولت از حق السهم (FTTH) گذشته است.
رئیس رگلاتوری خاطرنشان کرد: امتیاز بعدی، مصوبه‌ای بود که اواخر دولت قبل وجود داشت که اگر اپراتورهای تلفن همراه در پیشبرد این پروژه همراهی کنند، می‌توانند سه درصد از درآمد خود را به‌جای پرداخت به دولت به توسعه فیبرنوری تخصیص بدهند.
عباسی گفت: این پیشنهاد را در کمیسیون تنظیم مقررات مطرح کرده و آن را به پنج درصد افزایش دادیم. خوشبختانه دولت برای تصویب این طرح پیشنهاد را تا هشت درصد افزایش داد. این نشان می‌دهد در دولت عزمی جدی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. واگذاری ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری از پروژه‌های بزرگ دولت در حوزه ارتباطات است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: مساله مهم این است که با این اقدام دولت، منابع مالی خوبی برای توسعه فیبرنوری تزریق می‌شود. این درآمد را در مصوبه سازمان تنظیم مقررات به دو بخش تقسیم کردیم. بخشی از آن به عنوان یارانه برای فیبرکشی به اپراتورها پرداخت می‌شود و بخش دوم نیز برای اتصال مشتری به پورت فیبرنوری است.
وی تاکید کرد: بخش دوم از این جهت مهم است که باعث می‌شود بخشی از هزینه اتصال مشترکین به فیبرنوری تامین و تعداد بیشتری از آنها به استفاده از این سرویس راغب شوند. ما باید به این مساله فکر می‌کردیم که اگر پوشش ایجاد شود اما اتصالی برقرار نشود، پروژه مثمر ثمر نخواهد بود.
رئیس رگولاتوری اعلام کرد: در حال حاضر یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری ایجاد شده، اما حدود ۳۰۰ هزار پورت در حال استفاده است. بخش عمده از حمایت مالی را به سمت اپراتورها در بخش اتصال کاربران به فیبرنوری بردیم تا آنها بتوانند این خدمت را با قیمت ارزان‌تر ارائه دهند.
عباسی خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ این مصوبه ظرف چند روز آینده، اپراتورها باید برنامه خود را ارائه دهند تا به آن واسطه تقسیم‌کار صورت بگیرد و آنها به‌طور موازی کار خود را شروع کنند. ما امید داریم که حرکت بزرگی در پیش است./ مخابرات منطقه فارس

 

کد خبر 189958

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید