جمعه, ۰۷ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری | ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی
هدر بالا
  1. فرهنگ و ادب
شنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ۲۳:۰۰
زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با اشاره به اینکه اسناد یک گنجینه ملی به حساب می آیند، گفت: اهداگران اسناد نام خود را در سپهر فرهنگی کشور زنده نگه می دارند.

به گزارش پیام خبر، روح الله منوچهری، امروز در مراسم روز اسناد گفت: یکی از کتاب اربعه حدیثی شیعیان «اصول کافی» نوشته شیخ کلینی و مربوطه به قرن چهارم است که جزیی از اسناد مهم به حساب می آید.

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور با اشاره به اینکه اسناد ملی بخش عظیمی از تاریخ را بازگویی می کنند، گفت: ایران در زمینه اسناد بسیار غنی است و اعتقاد داریم ایران قوی از دل حافظه و اسناد ملی بیرون می آید و نقش اسناد ملی در ایران قوی موثر است.

وی با اشاره به اینکه یکی از ماموریت های اصلی کتابخانه ملی دو وجه کار را دنبال می کنیم، افزود: بخشی از اسناد اسنادی است که هویت ما رو مشخص می کند.

منوچهری اضافه کرد: در سال گذشته 546 کارتن شامل 2 هزار و 600 پرونده و بیش از 422 هزار برگ ساماندهی شده و امحای بیش از 42 میلیون برگ شکل گرفته است و 71 هزار برگ سند رویت شده که 60 هزار برگ آن اسکن شده است.

بر اساس این گزارش در ادامه دکتر محمدهادی ایمانیه، هم گفت: شیراز دارالعلم بوده است امروز هم همچنان به همان صورت است و در هفته گذشته رویدادهای فرهنگی زیادی در شیراز و فارس از جمله میزبانی از روسای دانشگاه ها و پژوهشکده ها و اجلاس نماز را شاهد بودیم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه موزه مردم شناسی در دروازه اصفهان راه اندازی شد، افزود: در ارتباط با میراث مکتوب هم می تواند موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه راه را برای بازدید از اسناد برای اقشار مختلف مورد توجه قرار دهند، گفت: بسیاری از افسردگی ها و مشکلات اجتماعی ناشی از استفاده زیاد از بازی یارانه ای و شبکه های مجازی است و باید با برگزاری نمایشگاه های اینچنینی راهی جدید برای نسل جوان ایجاد کرد.

محمدجواد جعفریان، هم گفت: اهداگران اسناد نام خود را در سپهر فرهنگی کشور زنده نگه می دارند.

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با اشاره به زحمات تمام افرادی که در بخش اسناد فعالیت می کنند، گفت: از نزدیک شاهد زحمات عزیزان هستم چرا که اسناد یک گنجینه ملی به حساب می آیند و از این رو جهت ارتقا علمی بیش از 5 ساعت آموزش حرفه ای برای افراد در نظر گرفته شد.

خاطر نشان می شود، در پایان این مراسم از قرآن و مصحف قرآنی مربوط به زمان تیموری تا اواسط قاجار که به صورت وقفی به کتابخانه ملی جنوب کشور اهدا شده و 50 برگ بوده و مربوط به مکتب نگارگری شیراز است به صورت مجازی رونمایی و از برترین اهدا کنندگان تجلیل شد.

 

کد خبر 209413

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید