به گزارش پیام خبر، غلامحسن اسکندری، در آیین افتتاحیه دفتر تاریخ شیراز که همراه با رونمایی از کتاب صفای شاهچراغ (ع) گفت: مجموعه ای از آثار تاریخ حوزه شیراز مورد توجه قرار می گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه من از کتاب های مختلف مطالب مختلف در حوزه تاریخ شیراز را جمع آوری کردم، تاکید کرد: حتی در خصوص شهید ربانی شیرازی، مردم وی را مرحوم عنوان می کردند که با تحقیق مشخص شد، وی به شهادت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای حضور در شورای اسلامی شهر شیراز به دنبال جمع آوری آثار حوزه تاریخ شیراز بودم و هنوز هم به دنبال آن هستیم، تاکید کرد: امروز با تاسیس دفتر تاریخی شیراز، امیدوارم مطالب مستند که در شیراز وجود داشته است، جمع آوری شود.
اسکندری با یادآوری این مطلب اگر جوانان ما با تاریخ شهر شیراز آشنا شوند به طور حتم به پیشینه خود افتخار می کنند، اظهار کرد: امیدوارم فیلم نامه ها و رمان ها و هر آنچه که باعث می شود مردم شهر بیشتر با پیشنیه تاریخی این شهر آشنا شوند، تولید شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: سال آینده در هفته شیراز، نخستین مراسم تجلیل از افرادی که در حوزه شیراز، پژوهش، داستان نویسی و هرگونه تولید اثر که در فراخوان این همایش در نظر گرفته شده است، را خواهیم داشت.
اسکندری اظهار کرد: امیدوارم با کمک پژوهشگران و شیراز دوستان بتوانیم شاهد پژوهش های درخشان در حوزه تاریخ شیراز باشیم.
وی افزود: زنده کردن نام افرادی که در تاریخ شیراز موثر بوده است در دستور کار شورای اسلامی شهر شیراز قرار گرفته است که یکی از این اشخاص «سید احمد دشتکی» است و یکی از خیابان های شهر شیراز که به محل دفن وی منتهی می شود، را به زودی به نام وی نامگذاری خواهیم کرد.
محمدعلی چوبینی، هم گفت: تمام آثار مکتوب در حوزه تاریخ شیراز در یک کتابخانه جمع آوری خواهیم کرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه از تمام پژوهش ها و کارهای حوزه تاریخ شیراز حمایت خواهیم کرد و گفت: امیدوارم افتتاح خانه تاریخ شیراز، برگ برنده ای برای مردم شیراز باشد.
ابراهیم کمالی دشت ارژنه، گفت: یکی از اولویت های شورای ششم، بحث کار فرهنگی و عمیق فرهنگی است، دفتر تاریخ شیراز یک اتفاق در شهر شیراز و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز محسوب می شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار داشت: این دفتر بنا دارد که ان شاالله اتفاقات مهمی که در تاریخ شیراز اتفاق افتاده و شخصیت های مهمی را که در شیراز بوده است به خصوص در تاریخ معاصر معرفی شوند.
وی گفت: با برپایی کارگروه ها و جلسات متعدد می توان این اتفاقات و شخصیت ها را به مردم معرفی کرد و این دفتر قطعا اثر تخصصی خواهد داشت و اساتید حوزه تاریخ، شیراز شناسی و شعرشناسی می توانند در کنار هم در توسعه این دفتر نقش مهمی ایفا کنند و امیدوارم برون داد این فعالیت به صورت عملی ملموس باشد و باید خروجی این دفتر به صورت همایش، تولیدات چند رسانه ای و کتاب در اختیار عمومی قرار گیرد.
علی نیری گفت: یکی از برنامه هایی که در نظر گرفته شد برای سال 1403، افزایش حس تعلق خاطر شهروندان به شهر شیراز بوده است، گفت: جلد دانشنامه شیراز آماده شده و جلد دوم آن در حال تدوین است.
مدیر گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: نخستین همایش علمی پژوهشی شیراز شناسی، برگزار می شود و علاقه مندان می توانند در حوزه پژوهش، مقالات، داستان و مسائلی که مربوط به تاریخ و پیشینه شیراز در تمام حوزه های مختلف گردشگری، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و جغرافیایی آثار خود را به دبیرخانه ارائه کنند.
وی گفت: امیدواریم با حضور پژوهشگران، شیراز پژوهان و شیراز شناسان دفتر تاریخ رونق بسیاری بگیرد و این ارتباط بین دانشگاه و پژوهشگران و همین طور شهرداری به واسطه ایجاد دفتر تاریخ دانشنامه شکل بگیرد.
نیری اظهار کرد: دانشنامه هفت جلدی با چهار هزار صفحه در خصوص شیراز در حال آماده سازی است در هر فصل یک تا 2 فصل آن به صورت مجزا منتشر می شود و در هفته شیراز سال اینده هفته جلد آن در اختیار ما خواهد بود و مخمس شیراز هم امروز رونمایی می شود.
دکتر مصطفی ندیم، استاد دانشگاه شیراز هم ضمن تبریک افتتاح خانه تاریخ شیراز، گفت: نخستین همایش علمی پژوهشی شیراز شناسی برگزار خواهد شد و تاکنون 600 مدخل در خصوص جلد اول تاریخ شیراز آماده شده است که امیدوارم در اوایل تابستان بتوانیم جلد اول را تحویل دهیم.
خاطر نشان می شود، همزمان با ایام دهه کرامت و رونمایی از کتاب صفای شاهچراغ (ع)، خانه تاریخ شیراز با هدف گردآوری مطالب تاریخی و پژوهش در خصوص تاریخ شیراز، با حضور فرهنگوران شیرازی، افتتاح شد.