سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۴۰۳ | ۰۴ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری | ۰۸ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
پنج شنبه, ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ ۱۴:۲۳
زمان مطالعه: 4 دقیقه
مدیر حفظ نباتات فارس در پایان به افزایش رشد ۲۵ درصدی سطح مبارزه با آفات گندم خبر داد و گفت: در سال جاری سطح مبارزه با سن غلات بیش از ۲۵۰ هزار هکتار بوده که بیشترین سطح مبارزه در طول ۱۰ سال گذشته بوده است.

به گزارش پیام خبر، جاوید عباسی بیان کرد: این اقدام در 10 سال گذشته بی‌سابقه بوده و نتیجه آن سلامت محصول و افزایش کیفیت گندم تولیدی و آرد نانوایی‌ها به دلیل عملکرد شبکه مراقبت است.

مدیر حفظ نباتات فارس با بیان اینکه هر ساله با شروع کشت گندم عملیات نظارت و پایش مزارع اجرا می‌شود، گفت: این پایش‌های مستمر از زمان کاشت تا برداشت محصول در رابطه با ضدعفونی بذور، کنترل علف‌های هرز و مبارزه با آفات و بیماری‌ها از جمله سن غلات از ابتدای مهرماه تا پایان تیر ماه انجام می شود.

عباسی با اشاره به اینکه تعیین زمان مبارزه بستگی به شرایط اقلیمی و آب و هوایی و همچنین نرم‌جمعیت آفت در هر مترمربع از مزرعه گندم دارد، افزود: مبارزه با آفت سن بر اساس نظارت میدانی شبکه مراقبت با محوریت کارشناسان جهاد کشاورزی و با همکاری تولیدکنندگان با هدف پیشگیری از خسارت به مزارع گندم انجام می‌شود‌.

وی اضافه کرد: با توجه به عدم وجود سرمای سخت زمستان در سال زراعی جاری که به پایان آن نزدیک هستیم، ریزش سن ۲۰ روز نسبت به سال‌های گذشته زودتر اتفاق افتاد و همچنین تراکم جمعیت آفت نیز در هر مترمربع نسبت به سال‌های قبل افزایش داشته است که این مهم در افزایش سطوح مبارزه تاثیر‌گذار بوده است.

مدیر حفظ نباتات فارس، مبارزه هر ساله با سن گندم را یک مسئله مهم در حوزه گیاه‌پزشکی گندم معرفی کرد و گفت: این آفت با تغذیه گیاه خصوصا دانه‌ها و تاثیر آن به لحاظ کمی و کیفی علاوه بر کاهش عملکرد تولید باعث می‌شود کیفیت محصول نهایی به دلیل از دست دادن پروتئین کاهش یابد که کاربرد آن به عنوان آرد مورد استفاده در نانوایی‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

عباسی با اعلام اینکه یکی از شاخص‌های خرید گندم مربوط به درصد سن‌زدگی است، گفت: میزان گندم سن زده بالای چهار درصد قابل قبول نیست و در این شرایط خرید برای مصارف خوراکی انسان نیز انجام نمی‌شود همچنین بابت گندم‌های سن‌زده ۲ تا ۴ درصدی مبالغی نیز از قیمت نهایی گندم کسر می شود.

این مقام مسئول با ارائه آماری از عملکرد مبارزه با آفات مذکور به نتایج بی‌سابقه مدیریتی مسئله اشاره داشت و اعلام کرد: در سال‌ زراعی گذشته ۵۸ تن سن‌زدگی گندم داشتیم که در سال جاری با توجه به افزایش سطح زیر کشت و تولید گندم و همچنین شرایط خاص بارندگی‌های امسال تاکنون از ۸۶۷ هزار تن محصول خریداری شده میزان ۲۲۳ تن گندم سن‌زده بالای دو درصد داشته‌ایم که نسبت به میزان حجم خرید محصول، این مقدار نزدیک به صفر است.

عباسی با تاکید بر اینکه ایمنی و سلامت محصول مهم‌ترین شاخص در تولید و خریداری گندم است، ادامه داد: هر چند در راستای تولید محصولات سالم دوره کارنس‌ رعایت می‌شود اما با بکارگیری سموم نسل جدید و با استفاده از پهپاد‌ها سعی بر کاهش دوز مصرفی این آفت‌کش‌ها در سم‌پاشی مزارع داریم.

وی از بکارگیری سموم نسل جدید و گروه پاراتیروئیدی در راستای افزایش سطح ایمنی و سلامت محصول خبر داد و گفت: سم کاراته‌زئون میزان مصرف سم را تا ۷۵ سی‌سی در هر هکتار کاهش می‌دهد که پس از رعایت دوره کارنس ۲۸ روزه در تناژ و کیفیت نهایی گندم و حتی حفظ محیط‌زیست اثرگذار است.

 

کد خبر 235733

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید