پیام خبر: مریم تجلی اردکانی کارشناس رسانه شرکت برق منطقه ای فارس در یادداشتی با عنوان فرهنگ صرفه جویی در تقابل با مصرف انرژی در تابستان نوشت: در بهار امسال تیترهای زیست محیطی خبر از پایان پدیده النینو در جهان را می داد، پدیده ای که گرمای چند سال گذشته به نامش سند زده شده بود. اگرچه بعدتر اذعان شد که گرمایش زمین فراتر از پدیده النینو صرف است و این گرمایش ماندگار تا وقتی که بشر دوپا تصمیم به تغییر در رفتارهای نادرست و خلاف جهت زیست محیطی نگرفته است، مرزهای حرارتی را در می نوردد و اوضاع هر سال بدتر از سال گذشته است.
در این روزهای گرمی که از سر می گذرانیم، چند وقتی است که صحبت از استقرار گنبد حرارتی بر روی مناطق غرب آسیا و باتبع آن خاورمیانه به میان آمده است. "گنبد گرمایی، یک پدیده هواشناختی متشکل از گرمای شدید است و زمانی ایجاد میشود که اتمسفر زمین هوای گرم اقیانوس را به دام میاندازد و مانند آن است که با یک درپوش یا کلاه محدود شده باشد.(ویکی پدیا) این پدیده با حبس و حفظ گرما، سبب افزایش دمای بی سابقه در تمام کشورهای منطقه شده است. این گرما دیگر کشور کوچک و بزرگ، ضعیف و غنی نمی شناسد و البته کاری هم از درهم و دلار و ریال بر نمی آید. بطوریکه در خبرها می شنویم که کشور کویت مجبور به ارائه جدول خاموشی شده است. کویت کشور کوچک و ثروتمندی در خاورمیانه است اما گرمای بی سابقه و افزایش دمای پیش آمده، آن ها را هم در پایداری انرژی الکتریکی دچار مشکل کرده است.
صحبت این جاست که در این روزها فعالیت های شبانه روزی صنعت برق بیش از گذشته به چشم می آید و مردان و زنان فعال در این صنعت روز و شب های تابستانی را متفاوت از سایر هم وطنان سپری می کنند. هر روز دغدغه و چالشی در پیش است و اگرچه نیروگاه ها با تمام قوت کار می کند و رفع ایرادات و نواقص به سرعت جبران می شود اما نمی توان بر حمایت های مردمی چشم بست چراکه فرهنگ مصرف عامل حیاتی در تقابل با افت و خیزهای تنش های تولید برق خواهد بود.
برنامه ریزی ها به موقع انجام گرفته و پیش بینی ها اتفاق افتاده اما قدر مسلم چاره مقابله با گرمای شدید، تولید روزافزون و بی حد و حصر نیست، مادام که فرهنگ صرفه جویی در میان نباشد، تولید بیشتر، خود به افزایش مصرف دامن می زند. آنچه به عنوان یک الگو در کل جهان در خصوص مصرف هرگونه انرژی پذیرفته شده است، برنامه ریزی برای تولید به هنگام و همچنین تشویق به مصرف هوشمندانه و بهینه است.
در خصوص تولید انرژی الکتریکی لازم برای برق رسانی به اقلیم پهناور و پر تراکمی چون کشور عزیزمان ایران، نقطه خاتمه ای بر برنامه ریزی های بلند مدت نیست و مسیر توسعه پایانی نخواهد داشت اما صنعت برق با تلاش بی وقفه و برنامه ریزی های بلند مدت اهداف و چشم اندازهای تعیین شده را دنبال می کند و از آن روست که در سال های اخیر توانسته است پیک تابستانه را با تمام سختی ها به سلامت پشت سر بگذارد.
باید پذیرفت که در این بین صنایع با قبول زیان،در گرماگرم تابستان دست از حمایت صنعت برق به جهت ارائه خدمت بر نداشته اند و فشارهای زیاد در سال های گذشته صنعت را به تحمیل جدول خاموشی مجبور کرد اما به منظور عدم تکرار این رخداد و به جهت حمایت همه جانبه از زندگی مردم در روزهای گرم تابستانی صنعت برق تلاش می کند تا جامعه با خاطره خوش تابستان 1403 را پشت سر بگذارد.
بنابراین وقت آن است که همدلی های مردمی در قالب توجه و هوشیاری به چگونگی مصرف به ویژه در ساعات اوج آن، پررنگ تر از همیشه پشتوانه تلاش های ثانیه به ثانیه همکاران صنعت برق باشند. هدف این است که تابستان برای مردم یادآور روزهای طولانی و ساعت های آفتابی بیشتر برای تفریح و نشاط در کنار خانواده باشد، نه اینکه قطعی برق سبب ساز بر هم زدن آرامش باشد. بنابراین چشم انداز صنعت با حمایت فرهنگ عامه ، روشن و دلپذیر است و بار دیگر ما در کنار هم می آموزیم که رسم درست زندگی از مصرف صحیح انرژی می گذرد.