به گزارش پیام خبر از اراک، آیین اختتامیه سی و ششمین جشنواره تئاتر استان مرکزی با حضور حمید نیلی مدیر کل امور نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر جمالیان نماینده مردم شهرهای اراک،خنداب و کمیجان، شهردار اراک و اعضای شورای اسلامی شهر اراک، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و جمع کثیری از هنرمندان و علاقه مندان به هنر تئاتر در فرهنگسرای شهر اراک برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این آیین ضمن خیر مقدم به مدعوین و قدردانی از حامیان عرصه هنر در استان مرکزی گفت: هنر تئاتر از یک سو نشان دهنده فرهنگ ، هویت و تمدن جامعه و از سویی دیگر عنصر تقویت کننده فرهنگ و هنر است.
حسین محمودی فر اظهار داشت: هنر ارزشمند تئاتر به عنوان یک ابزار برای انتقال ارزش ها، ایده ها و احساسات، تاثیر قابل توجهی بر جوامع و فرهنگ ها دارد و می تواند به بهبود زندگی افراد و تحولات مثبت در جوامع منجر شود.
وی خاطر نشان کرد: تئاتر به دلیل بهره گیری از هنرهای متنوع در طراحی و انتقال پیام به مخاطب سابقه طولانی دارد و یکی از عرصه های فرهنگ سازی جامعه محسوب می شود تا جایی که می تواند در تغییر سبک زندگی مردم تاثیر گذار و نقش آفرین باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی،تاکید کرد: تئاتر،رسانه ای است که می تواند بر انتقال پیامهای ملی،قومی و ارزشی یک جامعه تاثیرگذار باشد به طوریکه آنچه در صحنه تئاتر اجرا می شود می تواند تاثیر عمیق و طولانی مدت در ذهن و تفکر مخاطب داشته باشد.
محمودی فر با بیان اینکه هنر تئاتر یک عنصر فرهنگی می باشد،یادآور شد: تئاتر،هنری زنده و ذات آن از فرهنگی ارتباطی به منظور انتقال مفاهیم می باشد و در شرایط کنونی می تواند با تزریق امید،انگیزه و اعتماد، شادی و نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورد و سهم بسیاری در پر کردن اوقات فراغت نسل جوان و مخاطبان دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: بعد از اعلام فراخوان جشنواره ۶۰گروه برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که بعد از بازبینی داوران از ۲۴اثر خیابانی و ۲۸اثر صحنه ای در نهایت ۱۲نمایش صحنه ای و ۹نمایش خیابانی با موضوعات مقاومت، آسیب های اجتماعی و حقوق شهروندی انتخاب شدند که از یکم تا سوم آبان ماه به اجرا درآمد.
برترین های سی و ششمین جشنواره تئاتر استان مرکزی به شرح زیر معرفی شدند:
در نمایش خیابانی به ترتیب از تقدیر تا دیپلم افتخار در هر بخش:
پوستر و بروشور: رضا مظفری برای نمایش نجاتبخش، سمانه سادات خرازان برای نمایش عطر کافور بوی خون و آناهیتا کرمی برای نمایش رسم دعای باران- در بخش موسیقی سید جمال الدین حسینی برای نمایش رسم دعای باران، علی نوری و حسن محمدی برای نمایش چه علامتی رتبه دوم، محمد یاوری، ایمان داوری و نادیا پور محمدی برای نمایش مترسها دیپلم افتخار- در بخش طراحی لباس: مریم پور سیاحی و پریا بابایی برای نمایش نجاتبخش، رضا اسکندری و رتبه اول و دیپلم افتخار رضا اسکندری و عادل کوچکی برای نمایش مترس ها- بخش طراحی فضا: رتبه سوم نگار کریمی نیک برای نمایش چه علامتی، رتبه دوم رضا اسکندری برای نمایش مترسها و رتبه اول و دیپلم افتخار برای نمایش گلیدر حسن عزیز محمدی
طرح و ایده: رتبه سوم ناصر کریمی نیک برای نمایش چه علامتی و رتبه دوم برای نمایش نجات بخش عابد حدودی و دیپلم افتخار برای این بخش سامان شکیبا برای نمایش مترس ها- بخش بازیگری زن تقدیر برای نمایش اسماعیل، لیلا احمد بیگی و رتبه سوم نگار مددی برای نمایش گلیدر، رتبه دوم برای بازیگران گروهی نمایش مترسها- اول بازیگری زن مرجان کرمی برای نمایش عطر کافور بوی خون از تفرش.
بازیگری مرد تقدیر از بازیگر خردسال حسام جهانگیری، رتبه سوم مشترک: ناصر کریمی نیک برای نمایش چه علامتی، محمد جواد شریفی برای نمایش نجات بخش، رتبه دوم به صورت گروهی آقایان گروه نمایش مترسها، رتبه اول مرد به طور مشترک: سعید کمانی و شایان سلطانی برای نمایش گلیدر
کارگردانی رتبه سوم به طور مشترک ناصر کریمی و حسین جهانگیری، رتبه دوم شایان سلطانی برای گلیدر، رتبه اول رضا اسکندری برای نمایش مترسها از کمیجان- در نهایت نمایش راه یافته به جشنواره خیابانی محلات مترسها و عطر کافور بوی خون هم مشروط به جشنواره مقاومت معرفی شدند ونمایشهای مترسها و عطر کافور بوی خون به جشنواره فجر معرفی شدند.
در نمایش صحنهای به ترتیب از تقدیر تا دیپلم افتخار در هر بخش:
در پوستر و بروشور اثر شایسته تقدیر آزاده محسنی برای نمایش اغراق تن و ادبیات غیر نمایشی ورتبه اول و دیپلم افتخار به حامد کاظمی برای نمایش حسام گمشده در چهارم آذر - در بخش موسیقی: رتبه سوم محمد فیروزی، رتبه دوم ایمان خیری و رتبه اول و دیپلم افتخار محمود رضا خلیلی برای مکبثک.
در طراحی لباس از طراح لباس نمایش اغراق تن و ادبیات غیر نمایشی تقدیر و دیپلم افتخار به طراح لباس نمایش مکبثک اهدا شد. در بخش طراحی صحنه تقدیر از محمد جواد شریفی و حسن عزیز محمدی و دیپلم افتخار به عابد احمدی برای نمایش ماه هفتم.
بازیگری زن سوم مشترک برای سارا سلطانی برای نمایش اروپا، باران حسنی برای نمایش اروپا و رتبه دوم مشترک: نفیسه مهری برای نمایش چند داستان دیگر و شارونا شاه آبادی برای نمایش ماه هفتم و دیپلم افتخار بازیگری زن به شارونا شاه آبادی برای نمایش حسام گمشده در چهارم آذر
بازیگری مرد تقدیر برای نمایش دلربا از مهدی ملکی بیگدلی، سوم مشترک برای رضا مداحی و میثم کرمی برای نمایش اروپا، رتبه دوم برای نمایش ماه هفتم سعید کمانی و خلیل خسرو بیگی برای نمایش ترمینال و دیپلم افتخار و رتبه اول به حسین جهانگیری برای نمایش مکبثک.
در بخش کارگردانی تقدیر از رامین علیزاده و میثم کرمی، رتبه سوم مشترک سعید کرمانی برای نمایش ماه هفتم و محمد امینی راد برای نمایش چند داستان دیگر، رتبه اول و دیپلم افتخار برای محمد جواد شریفی برای نمایش مکبثک.
در بخش نمایشنامه تقدیر از نوشین غریبی برای نمایش دلربا و رتبه سوم برای نمایش ترمینال محمدمحمدی و رتبه دوم افق ایرجی برای نمایش مکبثک. هیات داوران در این بخش رتبه اول نداشت.
هیات داوران در پایان دو اثر را مکبثک به کارگردانی محمد جواد شریفی و ماه هفتم به کارگردانی سعید کمانی به جشنواره فجر معرفی و نمایش و چند داستان دیگر را به دبیرخانه فجر پیشنهاد میدهد.