دوشنبه, ۱۲ آذر ۱۴۰۳ | ۲۹ جمادى الأول ۱۴۴۶ قمری | ۰۲ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
شنبه, ۰۵ آبان ۱۴۰۳ ۰۸:۳۵
زمان مطالعه: 3 دقیقه
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت:بر اساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰۰ هزار تن کود برای کشور تامین خواهد شد که از این میزان، ۳۵۰۰ تن برای استان خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

به گزارش پیام خبر، حسین عطایی، در همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد محصولات کودی خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: این همایش با هدف ارتباط بین تولید کننده و شبکه بزرگ کارگزارها برگزار شد تا کودها را برای دسترسی بهتر کشاورزان استان تامین کنند. 

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: بر اساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰۰ هزار تن کود برای کشور تامین خواهد شد که از این میزان، ۳۵۰۰ تن برای استان خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

عطایی افزود: این کودها از طریق شبکه کارگزاران استان به کشاورزان ارائه می‌شود؛ ضمن اینکه دولت برای تامین یارانه کودهای شیمیایی و آلی، بودجه اختصاص داده و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در تولید کودهای مختلف با کیفیت تلاش می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: کود دی آمونیوم فسفات که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تامین کرده است، یکی از کودهای اثر بخش کشاورزی حوزه است و تمام کشاورزان شناخت کامل روی این کود دارند و این را توانستیم تامین کنبم. 

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: این کود برای سایر محصولات زراعی باغی، صیفی جات، سبزی جات و گلخانه ها در دسترس کشاورزان قرار خواهد گرفت .

حاصلخیزی خاک؛ چالش پیش روی کشاورزان خراسان رضوی

محمد میری دیسفانی، نیز اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی کشاورزی در استان خراسان رضوی، موضوع حاصلخیزی خاک‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد کمبود ماده آلی در خاک و استاندارد بسیار پایین حاصلخیزی خاک را مشکلات کشاورزان استان عنوان کرد و گفت: برای افزایش حاصلخیزی خاک، نیاز است تا کشاورزان به استفاده از کودهای آلی و شیمیایی روی بیاورند.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه کودهای دامی پوسیده و کودهای عالی می‌تواند مؤثر باشد، اما فرآیند تولید و تامین این کودها معمولاً هزینه‌بر و پیچیده است؛ از این رو کشاورزان باید به دنبال کودهای جایگزین، به‌ویژه کودهای شیمیایی تحت نظر مؤسسات تحقیقات آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی باشند.

میری دیسفانی با اشاره به اینکه افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی هدف اساسی ما است، ابراز کرد: در سال زراعی گذشته، با اعمال روش‌های بهینه‌سازی تغذیه و اجرای طرح‌های تغذیه گیاهی، شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم نسبت به سال‌های قبل بوده‌ایم. یکی از عوامل موفقیت در این زمینه، توسعه استفاده از کودهای ریزمغذی و مکمل‌های رشد بوده است.

میری دیسفانی گفت: در خصوص تامین و توزیع کود، دفتر جهاد کشاورزی استان تلاش می‌کند تا نهادهای مورد نیاز را برای کشاورزان تامین کند.

وی گفت: در حال حاضر، برای تامین کودهای مختلف، به‌ویژه فسفات و پتاس، اقدامات زیادی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰۰ تن کود در استان در حال تامین است و توزیع آن بین کشاورزان در حال انجام است.

 

کد خبر 241059

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید