به گزارش پیام خبر، سید محیالدین حسینی ارسنجانی، روزنامهنگار، در یادداشتی پیرامون لزوم توجه به بهداشت روح و بهبود سلامت روان ایرانیان، نوشت:
ایرانیان عصر ما را باید مواظبت نمود تا بهداشت روح و سلامت روانشان به خطر نیفتد چرا که وجود برخی بیماریها و اتفاقات ناخواسته از یک سو و بعضا برخی مشکلات و پدیده های جوی نظیر آلودگیهای صنعتی و صوتی و استرسها و فشارها در محیطهای کاری و شغلی و وجود برخی تنشها و ناراحتی ها در محیطهای خانگی موجب به خطر افتادن سلامت جسم و روح آنان میگردد. گاه اشتباهات فرد یا افراد و گروهها و جمعیتها و یا بی توجهیهای دولتیها و مسئولان به افراد و گروه هایی خاص از جامعه موجب نوعی خدشه به وضعیت بهداشت روان مردم میشود.
حجم وسیع اخبار بد و انتشار گسترده وقایع ناگوار در رسانه های ملی و محلی و اوضاع بد اقتصادی مردم، برخی محدودیتهای مالی و معیشتی و اقتصاد فلج توام با تورم و گرانی، تبعیض و بی عدالتی و...آنقدرها برای بر زمین زدن و به روز سیاه نشاندن جمعیتی انبوه کافیست که اگر بیماریهای روحی و جسمی، فکرهای ناسالم و استرس و خشم به همراه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی و ناامنی و دیگر مشکلات روزمره به آن اضافه گردد از سلامت اجتماعی و آرامش عمومی جامعه خبری که نخواهد بود هیچ بلکه بهداشت روان و سلامت روح و جسم آنان را به شدت به خطر خواهد انداخت.
بحث سلامتی در مورد انسان یک مسئله مهم است که معمولاً عموم مردم سلامتی را مختص به جسم دانسته و به آن توجه دارند، حال آن که سلامتی روح نیز مهم است. در اصل سلامتی جسم و روح لازم و ملزوم یکدیگرند. روح و بدن، هر یک برای خود سلامتی و بیماری ویژه دارند و احیانا بیماری یکی از آنها سبب بیماری دیگری نیز میشود. تا جایی که میگویند: عقل سالم در بدن سالم قرار دارد. یکی از ارکان روح سالم را میتوان سلامت روان دانست، بنا بر تعریف صاحبنظران سلامت روان به احساس آرامش، رفاه ذهنی، اجتماعی، روان شناختی و معنوی در افراد اطلاق میشود. این مهم در نتیجه کارکردهای مثبت و بهینه در زندگی خانوادگی، فردی، اجتماعی و شغلی ایجاد میشود و به نسبت این کارکردها با حس آرامش و رفاه همراه خواهد بود.
بهداشت روانی افراد جامعه از مواردی است که اغلب مواقع، آنچنان که باید و شایسته است در کشورمان ایران به آن توجهی نمیشود. این در حالی است که منشاء بسیاری از جرایم و آسیبهای اجتماعی، همین بی توجهی به سلامت روح و روان است. یکپارچگی اجتماعی، تعادل بین اهداف و ابزارهای مشروع، برابری طبقاتی و تعامل سالم از جمله عوامل مهم و تاثیرگذاردر سلامت روان فراد هستند.
همه مشکلات سلامت روانی ریشه در ساختار جامعه دارند و حل این مشکلات مستلزم بازنگری مجدد در ساختار جامعه و اجزای تشکیل دهنده آن است. جامعه ایرانی امروزه جامعه ای شکننده و در حال آسیب دیدگیهای فراوان است و باید از حریم جسم و جان و روح و روان ایرانیان دفاع کرد تا مبادا روز و روزگاری عزت و هویت، تاریخ و نجابت و فرهنگ مهرورزی آنان در این بی توجهیها گم نشود.
برگزاری جلسات شادی، انجام امور امیدوارانه و انتشار اخبار مثبت میتواند در سلامت روان و بهبود بهداشت روانی مردم جامعه موثر بوده و کارآمد باشد. باید آموزشها و اطلاعات مفید و مورد نیاز درباره بهداشت تن و روان و سلامت روح و جسم را از طرق و روشهای گوناگون بویژه نحوه مواظبت و پیشگیری از تشدید مشکلات روحی و روانی مردم از سوی رسانه ها به مردم ارائه و اطلاع رسانی لازم صورت گیرد.