به گزارش پیام خبر، سید محیالدین حسینی ارسنجانی، روزنامهنگار، در یادداشتی پیرامون مدیریت شهری، نوشت:
پرنفوذهای سیاسی و اجتماعی که هرکجا و در هر نهاد یا ارگان و سازمانی که حضور دارند خواهشا و لطفا بی خیال شهرداریها شوند و اجازه دهند مدیریت شهری کار خود را کند.
شهردار و اطرافیانشان اینقدرها دغدغه و مشکلات شهروندان آنها را احاطه کرده که بدانند بودجه و اموال شهری را کجا و چگونه هزینه و اداره کنند.
شهرداری را برخی نباید حیاط خلوت زد و بندهای مالی یا محل رفع و رجوع مشکلات مالی ارگان خود قرار دهند زیرا شهرداریها اصلی ترین و مهمترین سازمانها و ادارات خدمات رسانی به شهروندانند و وظایفشان در چارچوب قانون تعریف شده و مشخص است.
شوراها با چشمان نافذ و روشن بر عملکرد شهرداران کلانشهرها و شهرداران مناطق نظارت میکنند و از آنها درباره مسائل مختلف پرسش کرده، جواب میخواهند از این جهت نباید برخی به جهت نفوذ سیاسی و اداری خود مانع از استمرار خدمات مدیران شهری به نفع مردم گردند و بر عکس باید یار شهرداران باشند نه بار و سربار آنان.
متاسفانه در سالهای اخیر شهرداریها خصوصا در کلانشهرها خواسته یا ناخواسته و به صورت غیر رسمی مسئول امور مالی برخی نهادها و ارگانهایی شدهاند که پولهای هنگفت شهرداریها که در واقع پولهای مردم شهر است را گرفته اند و در قبال آن اقدامات اثر گذار فرهنگی و یا امور بازدارنده ضد ناهنجاریها و کاهش مشکلات مختلف را انجام نداده یا از آنها دیده که نشده هیچ بلکه باز هم تقاضای پول و امکانات از شهرداریها و معاونتهای مختلف آنها نمودهاند که نماد بارز این باج خواهیهای مودبانه و محترمانه برخی از مدیران شهری و فعالان به ظاهر کار فرهنگی کن شهر در انجام برخی اقدامات فرهنگی و مطالباتی غیر واقع از معاونت فرهنگی شهرداریها بوده و هستند و این مساله بعنوان یک مشکل بزرگ و چالش جدی در مدیریت شهر و شهرداریها مطرح است.
معنا ندارد که شهرداری به عاملی برای پرداخت بدهیهای این و آن و مدیران و ارگانهایی تبدیل شود که کمترین کارایی ها را در زمینه های مختلف داشتهاند. برخی با بزرگنمایی و ارائه آمار نادرست در اندیشه در یافت پولهای بیشتر از شهرداریها در قبال کارهای نکرده برآمدهاند و چون شهرداری یک بار و بیشتر تقاضای آنان را به هر دلیل و برابر با توصیههای این و آن برآورده کرده، امروزه در کار خود مانده و پیوسته درصدد رهایی از دست همین پرنفوذهایی است که یا در درون شورا و فرمانداری و استانداریها هستند و یا در جایگاه مدیران نهادها و موسسات دولتی قرار داشته و به نوعی افراد پر نفوذ و سیاسی تعریف شده یا قرار دارند.
امید آنکه روز و روزگاری فرا برسد که دیگر پرنفوذها مثل نمایندگان مجلس و اعضای شوراهای شهر و مدیران کل مراکز استانها و مدیران داخلی استانداریها، بیخیال جناب شهردار و شهرداران مناطق مراکز استانهایشان شوند و از آنان مطالبه مالی برای ارگان خود و ارگانهای دیگر نکنند و بر عکس آنان شهرداران را یار و یاور بوده و طرحهای مفید و قابل اجرای شهری را به آنان پیشنهاد دهند و گرهی از مشکلات انبوه پیش روی مدیریت شهری وا کنند.
بعنوان شهروند ساکن در کلانشهر شیراز و یک نفر از همین مردم، از شهرداری هم میخواهم راه نفوذ این افراد به شهرداریها را بند کرده و اجازه ندهد آنان موجب بروز مشکلات شهر و شهروندی گردند و با نفوذ خود انرژی پرسنل معاونتها و مدیریتهای مختلف شهرداری را از آنان بگیرند و در کار خدماترسانی آنان به مردم اختلال و مشکلات مختلف ایجاد کنند.
پرنفوذها دستشان را از جیب شهرداری که جیب مردم شهر است بیرون بکشند و فکری درست به حال تامین اجرای طرحههای فرهنگی و... خود کنند، نه اینکه شهرداری را وسیله تامین بودجه یا رفع کسری بودجه های سالانه خود قرار دهند. ای کاش شورا و دیگر نهادهای قانونگذار مثل مجلس و هیات دولت قوانینی را مصوب میکردند تا ضمن شفافیت امور مالی شهرداریها اجازه پرداخت پولی از ناحیه شهرداری به گروهها و افرادی که از شهرداریها مطالبه مالی دارند و شهرداری دخالتی در این باره نداشته و طرف قراراد آنها نمیباشد، هیچ وجهی از ناحیه شهرداری به این گروهها و افراد پرداخت نگردد تا مشکلات متعدد برای چهره های حقوقی و حقیقی شهرداری و ارگانهای مرتبط با کارشناسان این نهاد خدمات رسان شهری بوجود نیاید.
نباید تصور شود شهرداری مسئول تهیه کیک و آبمیوه مراسم مختلف و مامور پرداخت هزینه فاکتورهای جلسات مختلف ادارات و ارگانهای مستقر در مرکز استان است. تعامل و همراهی توام با همکاری شهرداری با همه ادارات معمول و مرسوم بوده و هست اما شهرداری طبق قانون نمیتواند ریالی از پول مردم شهر را در مصارفی غیر از امور شهر هزینه کند.
نکته پایانی آنکه پر نفوذها دیدگاه فکریشان از شهرداریها را پاک یا تصحیح و اصلاح کرده و شهر و شهرداری را نقطه رویارویی خود و در تقابل و چالش با ارگان و مجموعه های تحت مدیریت خود قرار ندهند. شهر و شهرداری خودشان برنامه دارند و با فعالان واقعی حوزه فرهنگ در ارتباطند و هر گونه کار فرهنگی و هنری و ورزشی را با هماهنگی بین بخشی ارگانها و رسانه ها و فعالان مختلف وادی فرهنگ و هنر و ورزش و....انجام خواهند داد.