چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ | ۰۱ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری | ۰۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
چهارشنبه, ۰۷ آذر ۱۴۰۳ ۱۱:۲۶
زمان مطالعه: 8 دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروزه، اقتصاد جدا از فناوری، معنایی پیدا نمی‌کند.

به گزارش پیام خبر، دکتر سید ستار هاشمی، که در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی سخن می‌گفت، با بیان این‌که یکی از موضوعات مهم امروز کشور، بهره‌وری است و این مساله در همه حوزه‌ها اهمیت دارد، گفت: اصلاح روند فعالیت‌ها در بهره‌وری صنایع ضروری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نکات عنوان‌شده درباره صنعت مخابرات و سرکوب قیمت‌ها درست و دقیق است، تصریح کرد: در کنار این، موضوعات دیگری هم وجود دارد؛ نکته اول این است که بهره‌وری در صنایع مورد توجه نیست که درواقع باید به خود هم برگردیم و روند فعالیت‌ها را اصلاح کنیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: شرکت مخابرات ایران، مراکز و کانال‌هایی دارد و باید از این ظرفیت‌های خود استفاده بهتری می‌کرد و در حقیقت باید در مسیر بهره‌وری قدم برمی‌داشت که کمتر به آن توجه داشته است. پس باید هم‌افزایی به وجود آوریم تا هزینه‌ها مدیریت شود.

وی تاکید کرد: باید از برخورد سلیقه‌ای در این حوزه، پرهیز شود وگرنه این برخوردها به صنعت ضربه می‌زند.

تعرفه اینترنت متناسب با معیشت مردم در نظر گرفته می‌شود

وی با تاکید بر این‌که نباید هزینه حوزه فناوری اطلاعات بیش از ۲ درصد هزینه سبد خانوار باشد، تصریح کرد: در حوزه تعرفه‌ها باید به وضعیت معیشت مردم هم توجه شود و این هزینه‌ها باید متناسب با واقعیت‌های اقتصادی، توصیه‌های کارشناسی و استانداردها باشد.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه اتکا به بحث‌های اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی موجب ارتقای بهره‌وری می‌شود، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل توجه به بخش خصوصی نیروی انسانی فعال در این بخش است که توانمند و علاقه‌مند به حوزه کاری خود، هستند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: اعلام کردیم که شرکت‌های بخش خصوصی را برای دسترسی به اهداف خود، مورد توجه قرار داده‌ایم و سعی داریم تعاملات خود را با بخش خصوصی تقویت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بنای ما در دولت چهاردهم، استفاده ویژه از کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال است و اگر این کارگروه در مسیر درستی هدایت شود، برکات ویژه‌ای برای کشور خواهد داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این‌که در توسعه فیبر، ۸ میلیون پوشش داریم و تا ۳۰۰ متری مشترک رسیده‌ایم، گفت: کمتر از ۴ درصد از ظرفیت فیبر نوری در کشور استفاده شده است ولی در دنیا تا ۷۰ درصد است لذا در کنار اتصال باید به مطالعه بازار هم بپردازیم؛ یعنی جایی را هدف‌گذاری کنیم که مشترک وجود دارد.

هاشمی، درباره دولت هوشمند و دولت الکترونیک هم گفت: در این حوزه کارهای زیادی انجام شده ولی این خدمات در زندگی مردم ننشسته است. ما تلاش می‌کنیم چند اپراتور را در لایه خدمات با مشارکت بخش خصوصی در چهار سال پیش رو فعال کنیم. البته این کار آسانی نیست ولی با یک مدل اقتصادی و تعرفه‌گذاری‌ مناسب، زمینه مشارکت بخش خصوصی فراهم شود که در این راستا، ابر دولت، تجمیع خدمات دولت و کیفیت خدمات دولتی مورد تاکید وزارتخانه است.

وی با تاکید بر این‌که دولت نمی‌خواهد به حوزه بنگاه‌داری وارد شود، گفت: در بخش خدمات به‌صورت ویژه، به کیفیت توجه داریم و می‌خواهیم از نگاه جزیره‌ای دوری کنیم وگرنه کارها سطحی باقی خواهد ماند.

وی افزود: اولویت‌ها باید با همراهی بخش خصوصی تعیین شود و آن‌ها را به‌صورت جدی دنبال کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ما باید در ارائه خدمات و طراحی‌ها به نیاز منطقه توجه کنیم؛ مثلاً برخی از خدمات در برخی از شهرستان‌ها ممکن است، به‌صرفه نباشد. ما به‌طور جدی از تولید محتوا حمایت می‌کنیم و یکی از کارکرد‌های هوش مصنوعی، محتواست و ابزارهای هوش مصنوعی، تولید محتوا را تسهیل می‌کند.

وی به موارد حوزه تقنینی اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: باید در این حوزه، ذی‌نفعان، مشارکت جدی داشته باشند و نباید پشت درهای بسته، قانون تدوین شود.

دکتر هاشمی ادامه داد: در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، از مشارکت همه ذی‌نفعان استفاده می‌کنیم زیرا این حوزه، باید پابه‌پای حوزه دیجیتال پیش رود و فعالان اقتصاد دیجیتال، باید در حوزه تقنینی حضور داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اظهارات فعالان اقتصادی، از برگزاری دوباره این نشست در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: باید درباره فیبر نوری، نگاهی به آمار موجود و مقایسه آن با آنچه در دیگر کشورها شاهد هستیم، داشته باشیم؛ طبق اطلاعات موجود ۱۱۰ میلیون مشترک تلفن همراه فعال و بیش از ۱۰ میلیون مشترک ثابت فعال داریم و نسبت ترافیک ثابت به همراه هم یک به ۵ است.

هاشمی ادامه داد: به‌طور میانگین، در دنیا شرایط بهتری در این نسبت‌ها دارد، پس باید پروژه فیبر نوری را با جدیت دنبال کنیم.

وی ادامه داد: هر سیاستی به بازنگری هم نیاز دارد. نگاه وزارتخانه این است که بازنگری در طرح فیبر نوری را در دستور کار قرار دهد و در این رابطه از ظرفیت‌های بخش خصوصی بهره خواهیم برد.

هاشمی درباره برنامه هفتم توسعه نیز گفت: این برنامه، میثاق دولت است و بدون مشارکت بخش خصوصی تحقق آن امکان‌پذیر نیست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از فعالان بخش خصوصی خواست تا در استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده به دولت کمک کنند. هاشمی افزود: دراین‌بین، موضوع انرژی و قطعی‌های برق را نیز باید مورد توجه قرار داد، چون با قطع برق، ارتباطات هم مختل می‌شود؛ از این‌رو وزارتخانه اعتقاد دارد باید برای کمک به صنعت برق وارد شویم.

وی اظهار داشت: در رابطه با یارانه انرژی عدد قابل‌توجهی بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد دلار پرداخت می‌شود. باید توجه داشت که طرح اولیه زیرساخت‌های مدیریت مصرف را تدوین کردیم که با بخش خصوصی به اشتراک خواهیم گذاشت.

در ادامه، مهرداد میراسماعیلی، نماینده سندیکای صنعت مخابرات ایران، از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات و جزئیات آن صحبت کرد و گفت: کل منابعی که مردم ایران بابت اینترنت و تلفن پرداخت می‌کنند تا ۱۴۰۲ به ۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. متاسفانه ارزش صنعت مخابرات را به‌شدت کاهش دادیم. اگر مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری وارد نشود، صنعت کشور آسیب جدی می‌بیند. از طرفی قیمت اینترنت باید به‌روز شود.

در ادامه این نشست، خانم بختیاری، با اشاره به بازنگری و بازسازی ساختار وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، گفت: بسیاری از مطالبات ما از دولت بلاتکلیف مانده و خواسته بخش خصوصی توجه به این مطالبات است.

فعال حوزه فاوا اظهار کرد: باید وزارتخانه مشخص کند که برای آینده فناوری چه برنامه‌ای دارد؟ خواسته اصلی ما این است که زیرساخت‌های فناوری و اینترنت آزاد و باکیفیت داشته باشیم.

بختیاری تصریح کرد: به رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال توجه شود. اگر به این موضوع فکر نکنیم با چالش جدی در آینده مواجه خواهیم شد. نظام تقنینی اقتصاد دیجیتال با همکاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد. در قانون تفسیر ایجاد نکنیم. همچنین قانون تجارت الکترونیک که یک دهه است بلاتکلیف مانده، بررسی شود.

صادرات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید تقویت شود

داود ادیب، از برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات صحبت کرد و گفت: اگر وزارتخانه، مخابرات ایران را حمایت نکند با ورشکستگی شرکت‌های بسیاری مواجه می‌شویم.

رئیس اتحادیه مخابرات با اشاره به برگزاری نمایشگاه تلکامپ، گفت: از فردای اتمام نمایشگاه باید برای اجرای سال بعد نمایشگاه برنامه‌ریزی کنید تا بتوانیم در آینده تلکامپ را به‌صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

در ادامه نشست، فرهاد زواره‌ای، گفت: ما در حوزه ارتباطات، فناوری، نظارت و امنیت تصویری، با موازی کاری و برخورد سلیقه‌ای مواجه هستیم. ما می‌خواهیم در کارگروهی این موارد را احصا کنیم و به‌صورت یکدست، چالش این صنعت را بررسی و به راه‌حل برسیم.

عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران تاکید کرد: برای نظارت و پایش تصویری، به کلام و خواسته واحدی نیاز داریم.

تولید و واردات تجهیزات فاوا به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل روبه‌رو است

فروردین، هم گفت: مشکل اصلی حوزه فناوری به خاطر نحوه پیاده‌سازی افتا (امنیت فضای توسعه و تبادل اطلاعات) و صدور مجوز آن است.

عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا با بیان اینکه بخشی از صنعت فاوا در حال ورشکستگی است، ادامه داد: اقتصاد و تحول دیجیتال به تجهیزاتی نیاز دارد که بخش بزرگی از آن وارداتی است و ما هم‌زمان با اینکه بخشی از این تجهیزات را هم تولید می‌کنیم، مجبوریم که بخش بزرگ‌تری از این صنایع و تجهیزات را وارد کشور کنیم؛ اما هر دو بخش تولید و واردات به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل جدی روبه‌رو است.

عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا تاکید کرد: این حوزه نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بدون تجهیزات صحبت از اقتصاد و تحول دیجیتال سرنوشت مشخصی ندارد. فناوری اطلاعات مقدم بر صنعت ارتباطات است و باید به این حوزه توجه ویژه شود.

 

کد خبر 243174

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

آخرین مطالب