
به گزارش پیام خبر، محمدحسن اسدی، در مراسم روز مهندس که در سالن همایش های شهر برگزار شد، با اشاره به رانش کوه در پروژه های بزرگراه شهید سلیمانی و آیت الله حائری شیرازی و با تمام ملاحظات توسط مهندسین کوه و رانش تثبیت شد و پروژه به بهره برداری رسید، گفت: بودجه شهرداری از 6 هزار میلیارد ظرف چهار سال با 42 هزار میلیارد تومان می رسد و بودجه هفت برابر می شود.
شهردار شیراز با یادآوری این مطلب که اگر می بینید در سایر کلان شهرها 2 هزار نفر وارد شهرداری شدند و پروژه ها تعطیل شد، افزود: 165 هزار نفر در راهپیمایی حضور یافتند و وزیر ورزش و جوانان که در مراسم پیاده روی حضور یافت همواره از پروژه شهید سلیمانی و آیت الله حائری شیرازی تعریف می کرد، او در زمان شهرداری دکتر قالیباف، چندین سال معاون عمرانی شهرداری بود و این پروژه یک دانشگاه برای دانشجویان است.
وی گفت: مهندسی یعنی برنامه داشتن و هدف گذاری کردن است.
اسدی با اشاره به اینکه ما دنبال مکتب هستیم، افزود: یک مکتب از خود به جای می گذاریم و ثبت می کنیم که هر کسی آمد ادامه دهنده راه کنونی شهرداری باشد چرا که شیراز دچار یک عقب ماندگی مفرطی است که باید جبران شود.
وی گفت: باید با هدف گذاری و مهندسی کردن در قالب یک مکتب حضرت امام (ره) راه را روشن کنیم و تفکر بسیجی همان مکتبی است که باید شکل گیرد.
اسدی گفت: مهندسین در رشته های مختلف در شهرداری مشغول به فعالیت هستند و افتخار می کنم به حضور آنان که در سختی ها فعالیت دارند، تشکر می کنم.
شهردار شیراز با یادآوری این مطلب که گزینه هایی که امروز مشخص شدند، توسط بسیج مهندسین انتخاب شده بودند، تاکید کرد: چندین هزار نفر در شهرداری فعالیت دارند.
سردار سرتیپ پاسدار یدالله بوعلی، هم گفت: فارس و جوانان آن در هر عرصه ای ورود پیدا کرده اند، به طور قطع حرف برای گفتن داشته و دارد.
فرمانده سپاه فجر فارس با یادآوری این مطلب که با اشاره به عملیات «والفجر 8» و نقش مهندسی در آن، گفت: در این عملیات، عبور از رودخانه اروند یکی از مهمترین چالشها بود که با تدابیر ویژه و مهندسی دقیق به موفقیت انجامید.
وی گفت: سردار شهید پرویزی، مهندس برجسته ایرانی از استان فارس، مسئولیت طرح و اجرای این عملیات را بر عهده داشت، او با طراحیهای مبتکرانه خود، توانست مشکلات عبور از این رودخانه غیرقابل عبور را حل کند و امکان انتقال تجهیزات و مهمات به نیروهای خط مقدم را فراهم آورد.
سردار بوعلی افزود: عملیات «والفجر 8» در شرایطی انجام شد که تامین نیازهای لجستیکی برای نیروها در خط مقدم، به عنوان یک چالش بزرگ مطرح بود، این موضوع اهمیت طراحی و اجرای مهندسی دقیق را در موفقیت این عملیات نشان میدهد و سردار شهید پرویزی به عنوان یک الگوی برجسته در عرصه مهندسی، نماد افتخار برای استان فارس و کشور به شمار میرود.
وی گفت: موفقیتهای او نه تنها نمایانگر توانمندیهای مهندسی ایرانیان است، بلکه نشاندهنده تاثیرگذاری مردم فارس در حوزههای مختلف از جمله عمران و آبادی در سطح ملی و بینالمللی میباشد.
سردار بوعلی اظهار کرد: استان فارس با سابقهای درخشان در زمینههای علمی و فنی، همواره در تولید علم و فناوری پیشتاز بوده و در موضوعات مختلف، نقشآفرینی مؤثری داشته است، با وجود چالشهای زیرساختی، این استان به عنوان یک پایگاه مهم در تولیدات کشاورزی و صنعتی شناخته میشود.
سرهنگ امیر جاهدی، در این مراسم گفت: ابرپروژه تلسکوپ ایرانی از سال 1386 کلید خورد که با توجه به تحریم ها برخی کارشناسان پیروزی آن را بعید می دانستند اما امروز یک سازه بی نظیر طراحی شده است که کیفیت 10 برابری نسبت به نمونه جهانی خود دارد.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس در اقشار بسیج، در خصوص بازدید دانش آموزان از پروژه های مختلف شهری، گفت: چون دستاوردها گفته نشده نسل جدید کمتر اطلاع دارند.
جاهدی، در سخنانی به اهمیت بازنشر دستاوردهای نظام در حوزههای مختلف اشاره کرد و با بیان اینکه علیرغم اقدامات برجستهای که انجام میشود، بازنشر این دستاوردها در عرصه رسانهها به خوبی صورت نمیگیرد، گفت: یکی از مشکلات رایج در نظام ما این است که دستاوردهای بزرگ به درستی معرفی نمی شوند. به عنوان مثال، تلسکوپ تمام ایرانی که یکی از بزرگترین پروژههای ملی کشور است، در سال 1401 به بهرهبرداری رسید و نشاندهنده توانمندیهای علمی و مهندسی ماست. این پروژه، نتیجه تلاش دانشمندان و مهندسان در حوزههای مختلف است، اما متاسفانه به خوبی بازنشر نشده است.
وی افزود: کارهای بزرگی در زمینه پلها و سازهها و پروژههای مهندسی در کشور در حال انجام است که محوریت آن تولید دانش داخلی است. به نظر میرسد باید با تدبیر و برنامهریزی، این ظرفیتهای دانشی را به نسل امروز، یعنی دانشآموزان که آیندهسازان کشور هستند، منتقل کنیم. بازنشر این دستاوردها نه تنها احساس هویت را در نسل جوان تقویت میکند، بلکه پایههای علوم مهندسی ما را نیز مستحکمتر میسازد. ما بهعنوان یکی از کشورهایی که بالاترین تعداد مهندسان را داریم، باید این ظرفیتها را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
جاهدی تاکید کرد: امیدواریم روز مهندس و بزرگداشت این روز، نقطه شروعی برای این حرکت باشد و دستاوردهای ما در حوزه مهندسی به خوبی به نسل امروز منتقل شود. این روزها فرصت مناسبی است تا این دستاوردها را بازخوانی کنیم و پیام خوبی برای نسلهای آینده داشته باشیم.
در پایان این مراسم از مهندسین برتر تجلیل به عمل آمد.