
به گزارش پیام خبر،دکتر علی شایانمنش در صحبتهای خود با اشاره به تاریخچه شکلگیری کانون وکلای دادگستری در سال 1309، گفت: این نهاد با تلاش و پیگیریهای مرحوم علی اکبرخان داور و پشتیبانی مرحوم پیرنیا برای نخستینبار در ایران راهاندازی شد. در آغاز، کانون وکلا زیر نظر وزارت دادگستری قرار داشت و استقلال لازم را نداشت، اما در سال 1329 با تصویب قانون جدید، استقلال کانون وکلا به رسمیت شناخته شد.
وی افزود: با توجه به نقش وکلای دادگستری در برقراری عدالت، ما در تلاشیم که نهاد وکالت از هرگونه وابستگی به دستگاههای دولتی خارج شده و به یک نهاد مستقل تبدیل شود.
دکتر شایانمنش همچنین به چالشهای قانونی و اجتماعی پیشروی کانون وکلا اشاره کرد و گفت: در سال 1401، قانونی جدید تصویب شد که مطابق با آن، صدور پروانه وکالت و شرایط جذب وکلا تحت نظارت دقیقتری قرار گرفت. با این حال، مشکلاتی از جمله مشکلات مالی برای وکلا و کارآموزان وجود دارد که نیاز به بررسی و اصلاح دارند.
نائب رئیس کانون وکلای دادگستری در ادامه گفت: در آزمون اخیر، 740 وکیل و کارآموز به کانون وکلا پذیرفته شدند. از این تعداد، تنها 7 درس ازمون می دهند که بیش از 43 درصد قبول شدگان ما به یک تا دو درصد پاسخ منفی دادند این افراد می خواهند وکیل شوند و جان و مال مردم در اختیار آنان باشد.
وی اضافه کرد: وکلای فارس در حال حاضر 3966 پروانه وکالت دارند از 259 پروانه خود تدیع کردند 398 نفر تمدید نکردند عمده دلایل به دلیل مشکلات مالی و بی انگیزگی اعلام کردند.
وی همچنین به مسئولیت اجتماعی و کمک به اقشار آسیبپذیر اشاره کرد و بیان داشت: اداره معاضدت قضایی برای افرادی که فاقد تمکن مالی هستند امسال بیش از 172 پروانه رایگان وکالت کردند و در کمیسیون تسخیری امسال بیش از هزار پرونده رایگان اعلام وکالت کرده اند.
دکتر شایانمنش در پایان گفت: با توجه به تغییرات جدید در قوانین و نظارتهای دقیقتر، امیدواریم شرایط برای بهبود وضعیت وکلا و کارآموزان فراهم شود و کانون وکلا بتواند به مسئولیتهای اجتماعی خود به بهترین نحو عمل کند.
- برچسب
- کانون وکلا
- کانون وکلای فارس