
به گزارش پیام خبر، حجت الاسلام رجایی نسب رئیس دادگستری فارس در آیین رونمایی از کانون دوران حرفه ای فارس و سامانه جامع هوشمند الکترونیکی پرونده های میانجیگری، ضمن ارائه آمار عملکرد ۱۰ ماهه شوراهای حل اختلاف استان، از تحولات چشمگیر در این حوزه خبر داد.
توسعه داوری و میانجیگری؛ رویکردی نوین در حل اختلافات
رجایی نسب با اشاره به سابقه تاسیس کانون داوران در فارس از سال ۱۳۹۷، اظهار داشت:استان فارس همواره در حوزه داوری پیشرو بوده است. اکنون با هدف ایجاد رویه واحد با مرکز حل اختلاف قوه قضائیه، کلیه امور داوری با شیوهنامه ابلاغی از مرکز تطبیق داده شده و مسئولیتهای کانون سابق به کانون داوران حرفهای واگذار میشود.
وی افزود:با توجه به اهمیت داوری تخصصی در حوزه خانواده، اولین مرکز تخصصی خانواده در شیراز راهاندازی شده است. در این مرکز، داوران حرفهای با تمرکز بر پروندههای طلاق، به حل و فصل اختلافات خانوادگی میپردازند.
رئیس دادگستری فارس همچنین از ایجاد سامانه جامع میانجیگری خبر داد و تصریح کرد:این سامانه با هدف نظارت الکترونیک بر پروندههای میانجیگری و ارتقای کیفیت رسیدگی به آنها، طراحی شده است. پس از رفع چالشها و آسیبهای احتمالی، این سامانه به صورت سراسری در کشور اجرا خواهد شد.
آمار درخشان شوراهای حل اختلاف؛ نمادی از عدالت ترمیمی
رجایی نسب در ادامه به ارائه آمار عملکرد ۱۰ ماهه شوراهای حل اختلاف استان پرداخت و گفت:در این مدت، ۲۱۰۵۳۷ پرونده وارد شوراهای حل اختلاف شده و ۲۱۰۳۵۳ فقره مختومه شده است. ۴۶ درصد از این پروندهها با تلاش اعضا و کارکنان شورا به مصالحه ختم شده است.
وی همچنین از مصالحه ۳۰ فقره پرونده قتل و آزادی ۱۳۵۴ زندانی توسط اعضای شورا در این مدت خبر داد که نشان از نقش موثر شوراهای حل اختلاف در کاهش جمعیت کیفری و ترویج فرهنگ صلح و سازش دارد.
توسعه ستاد صبر و هیئتهای صلح؛ مشارکت مردمی در حل اختلافات
رجایی نسب با اشاره به فعالیت ۲۱۰۰ صلحیار در قالب ۵۵۰ هیئت صلح در استان، به تشریح سایر فعالیتهای ستاد صبر استان پرداخت و گفت: تشکیل هیئتهای صلح در ۶۰ مسجد، ۲۵ دستگاه اجرایی و ۱۰ هیئت ورزشی استان، تشکیل هیئتهای صلح در کلیه حوزههای علمیه، ۲۰ مدرسه، کلیه کلانتریها، زندانها، اجراهای احکام، دادگاهها و دادسراها، ادیان توحیدی و بقاع متبرکه از جمله این فعالیت ها است.
وی اضافه کرد: تشکیل هیئتهای صلح دانشآموزی در ۲۰ مدرسه در شیراز و سطح استان با حدود ۵۰۰ دانشآموز و مدیر مدرسه نیز از دیگر فعالیت های ستاد صبر است.
توسعه داوری و میانجیگری؛ گامی در جهت کاهش ورودی پروندهها به دادگاهها
رجایی نسب در پایان با اشاره به وجود ۷۰ موسسه داوری، ۲۵۰ داور حرفهای و ۱۷۴ میانجیگر در استان، از ثبت کانون داوران حرفهای فارس و راهاندازی ۳ مرکز میانجیگری در شیراز به صورت پایلوت خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد که با توسعه داوری و میانجیگری، شاهد کاهش ورودی پروندهها به دادگاهها و تسریع در رسیدگی به اختلافات باشیم.
- برچسب
- دادگستری فارس
- شورای حل اختلاف