یکشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۸ شوّال ۱۴۴۶ قمری | ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
چهارشنبه, ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ ۱۷:۴۳
زمان مطالعه: 2 دقیقه
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، در سخنانی به اهمیت توسعه داوری و میانجیگری در حل و فصل اختلافات اشاره کرد و آن را راهکاری برای کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگاه‌ها دانست.

به گزارش پیام خبر، حجت‌الاسلام هادی صادقی، در همایش تجلیل از منادیان صلح و سازش در فارس، با اشاره به مشکلات ناشی از افزایش ورودی پرونده‌ها به دادگاه‌ها، بر ضرورت توسعه داوری و میانجیگری تاکید کرد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، با بیان اینکه ظرفیت‌های داوری و میانجیگری در قوانین وجود دارد، اما به طور کامل اجرا نمی‌شود، اظهار داشت:متاسفانه در حال حاضر، شاهد هستیم که برخی افراد سودجو با سوءاستفاده از عدم آگاهی مردم، اقدام به صدور آرای داوری نادرست می‌کنند که این امر موجب بی‌اعتمادی مردم به این نهاد شده است.

 

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه داوری و میانجیگری، از جمله گنجاندن شرط داوری حرفه‌ای در قراردادها، ابراز امیدواری کرد که با این اقدامات، شاهد افزایش استقبال مردم از این روش‌های حل اختلاف باشیم.

 

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با انتقاد از تعیین مهریه‌های نامعقول، آن را یکی از عوامل افزایش ورودی پرونده‌های خانواده به دادگاه‌ها دانست و گفت:تعیین مهریه‌های سنگین، نه تنها کمکی به استحکام خانواده نمی‌کند، بلکه موجب بروز اختلافات و در نهایت، مراجعه به دادگاه می‌شود.

 

وی با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین مربوط به مهریه، خواستار تعیین مهریه‌های معقول و متناسب با توان مالی مردان شد.

حجت الاسلام صادقی در بخش دیگری از سخنان خود، به اهمیت آموزش و آگاهی‌بخشی به مردم در زمینه داوری و میانجیگری اشاره کرد و از داوران خواست تا با رعایت اخلاق حرفه‌ای و ارائه آرای عادلانه، اعتماد مردم را جلب کنند.

 

وی در پایان، ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط، شاهد توسعه داوری و میانجیگری و کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگاه‌ها باشیم.

 

کد خبر 248852

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید