
به گزارش پیام خبر، محمد ثابت اقلیدی، در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، با تاکید بر جایگاه فارس به عنوان مهد تمدن ایرانی و پایتخت فرهنگی شیراز، اظهار داشت: استان فارس با توسعه گردشگری تاریخی، فرهنگی و مذهبی و احیای صنایع دستی، در مسیر تبدیل شدن به یکی از مقاصد گردشگری منطقهای و الگویی برای مدیریت پایدار گردشگری فرهنگی و اقتصادی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، اهداف توسعه صنعت گردشگری را افزایش تعداد گردشگران، افزایش مدت اقامت و سرمایهگذاری بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: اقامت طولانیتر گردشگران، پیشرفت بیشتری را برای اقتصاد استان به همراه خواهد داشت.
ثابت اقلیدی با اشاره به برندهای گردشگری استان، تصریح کرد: برند توریست فرهنگی ایران زمین، پرسپولیس است. حافظیه، پاسارگاد، نقش رستم و سعدیه نیز از دیگر جاذبههای مهم گردشگری استان به شمار میروند.
وی همچنین به پیشنهاد یزد برای ایجاد مثلث طلایی گردشگری اشاره کرد و گفت: ما در حوزه زیارت، به دنبال ایجاد مثلثی بین خراسان و قم هستیم و تلاش میکنیم بازار انبوه 4 میلیونی گردشگران عراقی را به شیراز جذب کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس، گردشگری را مزیت رقابتی استان دانست و تاکید کرد: باید بتوانیم بدون آسیب زدن به سایر حوزهها، اقتصاد استان را از طریق گردشگری پایدار کنیم و افزایش دهیم. توریست فرهنگی، دروازه ورودیاش فارس است و ما در حوزه گردشگری مذهبی نیز ظرفیتهای بسیاری داریم.
ثابت اقلیدی در ادامه به برنامههای این اداره کل برای توسعه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: بهبود زیرساختها، توسعه بازاریابی، توسعه فرهنگ گردشگری و جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی از جمله برنامههای ما هستند. رویدادها نیز موثرترین ابزار تبلیغ برای گردشگری هستند و برای سال 1404، برگزاری 150 رویداد پیشبینی شده است.
وی مسیرهای گردشگری استان را شمال به مرکز، مرکز به جنوب و مرکز به شرق عنوان کرد و افزود: برگزاری هفتههای فرهنگی، عضویت در سازمانهای جهانی، تاسیس دفاتر اطلاعرسانی گردشگری در کشورهای هدف، اجرای شبهای فرهنگی فارس در کشورهای هدف، آموزش همگانی و آموزش گردشگری، برگزاری تورهای آموزشی و آشنایی قشر دانشآموز با مقولههای گردشگری و میراث فرهنگی از دیگر برنامههای ما هستند.
ثابت اقلیدی همچنین به نقش صندوق احیا در تسهیل سرمایهگذاری در اماکن تاریخی اشاره کرد و گفت: این صندوق، یک عامل چهارم و تسهیلگری برای سرمایهگذاری در اماکن مربوط به گردشگری و بناهای تاریخی است.
وی در پایان سخنان خود، بر برنامهریزی برای اقدامات بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت، برنامهریزی کمی، توسعه کاربری متناسب با 5 محور گردشگری و تهیه خلاصه اجرایی سند تاکید کرد.
در ادامه این جلسه، برنامه بودجه طرحهای حوزه کشاورزی مطرح و به رای گذاشته شد و آرای موافق و مخالف با این پروژهها اعلام شد.