یکشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۸ شوّال ۱۴۴۶ قمری | ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
یکشنبه, ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ ۱۰:۱۷
زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از کشف و انهدام شبکه تولید داروهای تقلبی سرطان در شیراز، خبر داد.

دکتر محمدجواد خشنود، با اعلام اینکه در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های مقابله با جعل دارو، یک شبکه سازمان‌یافته که اقدام به تولید و توزیع داروهای تقلبی ضد سرطان می‌کرد، شناسایی و متلاشی شد، گفت: این شبکه متخلف با استفاده از بسته‌بندی‌های جعلی و ظاهری کاملا مشابه داروهای اصلی، داروهای حیاتی بیماران سرطانی را با آب مقطر پر کرده و در بازار سیاه با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رساند.

فریب بیماران با وعده تامین دارو از ترکیه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه این گروه با نفوذ در گروه‌های مجازی که خانواده‌های بیماران در آن‌ها حضور داشتند، اعتماد آن‌ها را جلب کرده و مدعی تامین دارو از ترکیه می‌شدند، اضافه کرد: در حالی که این داروها نه‌تنها از مبادی رسمی وارد نشده بودند، بلکه کاملاً تقلبی و فاقد هرگونه ماده درمانی بودند و متاسفانه برخی از خانواده‌ها، به دلیل نیاز فوری به این داروها، مبالغی تا ۱۵۰ میلیون تومان برای هر آمپول پرداخت کرده‌اند.

کارگاه زیرزمینی تولید مرگ

دکتر خشنود در ادامه گفت: تحقیقات نشان داده است که این شبکه متخلف در یک کارگاه زیرزمینی، تمامی مراحل جعل دارو از جمله پر کردن شیشه‌ها، طراحی و چاپ لیبل‌های تقلبی و بسته‌بندی آن‌ها را انجام می‌داده است و این بسته‌های جعلی، که از لحاظ ظاهری تفاوتی با نمونه اصلی نداشتند، از طریق پست برای خریداران ارسال می‌شد.

عملیات گسترده پلیس برای شناسایی و دستگیری متهمان

وی با بیان اینکه در پی اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی گسترده، نیروهای انتظامی موفق به شناسایی و کشف انبارهای این شبکه شده و یکی از اعضای اصلی این شبکه متخلف را دستگیر کردند، افزود: در بازرسی از محل، دستگاه‌های چاپ برجسته، لیزر و بسته‌بندی تقلبی کشف و ضبط شد و همچنین نمونه‌هایی از داروهای جعلی به دست آمده که بررسی آن‌ها نشان می‌دهد، از نظر ظاهری تشخیص آن‌ها از داروهای اصلی تقریباً غیرممکن بوده است.

هشدار جدی به بیماران و خانواده‌ها

در پی این کشف، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تاکید بر هوشیاری بیماران و خانواده‌ها، اعلام کرد: هیچ داروی وارداتی قانونی از طریق واسطه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و افراد ناشناس به فروش نمی‌رسد و تنها مرجع معتبر برای تهیه داروهای حیاتی، داروخانه‌های مجاز هستند.

سرنوشت متهمان و ادامه تحقیقات

دکتر خشنود با تاکید بر اینکه این پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شده و تحقیقات برای شناسایی و بازداشت سایر اعضای این شبکه متخلف ادامه داد، به بیماران توصیه کرد تا در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، موضوع را به شماره تلفن ۱۹۰ گزارش دهند تا از سوءاستفاده افراد فرصت‌طلب و به خطر افتادن جان بیماران جلوگیری شود.

 

کد خبر 249994

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید