
مراسم کتابت آیات قرآن کریم با عنوان «مشق قدر در شب قدر» با حضور جمعی از هنرمندان و استادان هنر خوشنویسی استان فارس، شب ۲۳ ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز و مهدی رنجبر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برگزار شد.
هنرمندان در این آیین مضامین مرتبط با احادیث مولای متقیان (ع)، آیات قرآنی و اشعار مرتبط با این ایام را ترسیم کردند تا روح معنوی این ایام ارزشمند را بر صفحههای خوشنویسی خود قلم زنند.
خوشنویسی از دیرباز با قرآن مانوس بوده است
مهدی رنجبر در حاشیه این آیین معنوی گفت: هنر خوشنویسی یک نوع هنر معنوی است و از دیرباز با قرآن مانوس بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: این هنر ترکیبی از معنویت و زیبایی است و هر ساله در مکان های مختلف از جمله تالار حافظ ، سالن حافظ و مساجد معروف شیراز چنین گردهمایی هایی برگزار می شود.
وی تاکید کرد: امسال حرم مطهر شاهچراغ (ع) برای این گردهمایی انتخاب شد و قرار است پس از آن به مدت سه شب در حافظیه تا پایان ماه مبارک رمضان برگزار شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امشب مشق شب قدر از آیات قرآن و اسما متبرکه است و زمان آن از افطار تا سحر انتخاب شده است.
رنجبر عنوان کرد: حدود ۵۰ نفر از خوشنویسان برتر شیراز در این گردهمایی شرکت کرده اند و تا سحر هم به خوشنویسی آیات کلام الله مجید و اسما متبرکه ادامه می دهند.
احداث نگارخانه ۱۰۰ متری ویژه انجمن خوشنویسان
وی با اشاره به اینکه هنر خوشنویسی یکی از هنرهای هفت گانه ما ایرانیان است، ادامه داد: کمیت و کیفیت حوزه انجمن خوشنویسان شیراز و هنرجویان آن مورد رضایت است اما باید یک نگارخانه مختص آثار هنر خوشنویسی در شیراز ایجاد شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: به کمک انجمن خوشنویسان فضایی به متراژ ۱۰۰ متر یک گالری ویژه همین انجمن احداث خواهد شد.
آثار خوشنویسان جمع آوری و استفاده می شود
امیر قادری نیز در این آیین گفت: انجمن خوشنویسان این شهر مدیون اساتید گذشته است و اکنون باید از تمام ظرفیتهای خوشنویسی استان برای ارتقای سطح کیفی این هنر ارزشمند استفاده شود.
رئیس انجمن خوشنویسان شیراز عنوان کرد: امشب شاهد استقبال بی نظیر خوشنویسان بودیم. همه ساله تعداد افرادی که در برنامه کتابت قرآن کریم شرکت می کنند، افزایش پیدا می کند.
او ابراز کرد: در این آیین آثار خوشنویسان جمع آوری و تحویل تولیت آستان مقدس شاهچراغ می شود و در مناسبت های مختلف از این آثار استفاده خواهد شد.