دوشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۹ شوّال ۱۴۴۶ قمری | ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
چهارشنبه, ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ ۰۹:۳۲
زمان مطالعه: 4 دقیقه
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر لزوم توسعه متوازن شهر، گفت: ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیت‌زدایی خواهد شد.

به گزارش پیام خبر، سید ابراهیم حسینی در نخستین جلسه هیئت‌رئیسه قرارگاه محرومیت‌زدایی و صیانت از سومین حرم اهل‌بیت(ع) با اشاره به وظایف مدیریت شهری در حوزه محرومیت‌زدایی، اظهار کرد: شهرداری به‌عنوان یک رکن اجرایی، مسئولیت اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی را بر عهده دارد، در حالی که شورای شهر به‌عنوان نهاد سیاست‌گذار و ناظر عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه سند راهبردی 20 ساله برای توسعه شهر طراحی شده است، تاکید کرد: در حال حاضر، ۳ درصد از بودجه عمرانی شهرداری به هر محله اختصاص یافته و نقاط قوت، ضعف و اقدامات لازم در هر منطقه مشخص شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: این اعتبارات صرفاً برای رفع محرومیت مناطق کم برخوردار است و نباید با پروژه‌های عمرانی دیگر تداخل داشته باشد.

حسینی با تاکید بر لزوم توسعه متوازن شهر، تصریح کرد: پروژه‌هایی مانند احداث پل شهدای حرم احمد بن موسی (ع) بخشی از برنامه‌های توسعه شهری است که در نقاط مختلف شهر اجرا می‌شود، اما این موضوع جدا از اعتبارات ۳ درصدی محرومیت‌زدایی است.

وی با اشاره به برخی کمبودها در زیرساخت‌های شهری، خاطر نشان کرد: پس از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز در برخی گذرهای شهر، مشکل آب‌های سطحی وجود دارد و حتی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این مشکلات نیازمند رسیدگی ویژه است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به همکاری بین بخشی با سایر دستگاه‌های اجرایی، اضافه کرد: بخشی از اقدامات محرومیت‌زدایی با مشارکت نهادهای دیگر مانند سپاه انجام می‌شود. در این راستا، تقسیم‌بندی مسئولیت‌ها و سهم هر دستگاه مشخص شده است.

حسینی به برگزاری جلسات ویژه محرومیت زدایی به‌صورت ماهانه با حضور دستگاه‌های اجرایی تاکید و اظهار کرد: ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیت‌زدایی خواهد شد.

از مرمت منازل تا توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در جلسه‌ کمیته محرومیت زدایی شهر شیرار، به تشریح روند شکل‌گیری و اقدامات قرارگاه محرومیت‌زدایی در این شهر پرداخت.

سیده مریم حسینی، با اشاره به تشکیل کمیسیون ساماندهی حاشیه‌نشینی و رفع محرومیت از مناطق کم‌برخوردار در سال ۱۴۰۰ در شورای شهر شیراز، اظهار کرد: این کمیسیون با پیشنهاد شهردار شیراز و حمایت اعضای شورا تشکیل شد و پس از اختصاص بودجه، منجر به ایجاد قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرداری شیراز تحت مدیریت مهندس چراغی شد.
وی افزود: با الهام از هرم مازلو، مشکلات ۴۰ محله هدف شناسایی و برای هرکدام سند راهبردی تدوین شد و این اسناد با همکاری معاونت برنامه‌ریزی شهرداری و جمع‌آوری داده‌های دقیق از وضعیت جمعیتی، خدماتی و عمرانی محلات تهیه شده است.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر نقش هماهنگ‌کننده این اسناد، اظهار کرد: برخی دستگاه‌ها ابتدا مقاومت کردند، اما با پیگیری‌های مستمر و جلسات توجیهی متوجه ضرورت مشارکت شدند. امروز سند محرومیت‌زدایی برای ۱۵۲ محله شیراز تهیه شده که می‌تواند به عنوان الگویی ملی مطرح شود.

حسینی از تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرستان شیراز با محوریت فرمانداری خبر داد و خاطرنشان کرد: این قرارگاه با دستورالعمل مشخص و مصوبات کیفیت‌محور، از جمله؛ مرمت منازل با همکاری سپاه فجر و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به عنوان طرحی سه‌جانبه بین سپاه، شورای شهر و شهرداری فعالیت می کند.

وی ضمن دعوت از فرماندار شیراز به جهت بازدید از کارگاه‌های توانمندسازی زنان، تصریح کرد: هدف ما ریل‌گذاری برای رفع عقب‌افتادگی‌های گذشته و ایجاد مدیریت واحد شهری است تا با حضور فرماندار مقتدر جدید، امیدواریم هم‌افزایی دستگاه‌ها برای خدمت به اقشار محروم تقویت شود.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در پایان با تقدیر از زحمات فرماندار سابق، ابراز امیدواری کرد: برگزاری این جلسه مقدمه‌ای برای ارائه گزارش تفصیلی توسط معاونت‌های شهرداری در آینده است تا با همکاری فرمانداری، شاهد پیشرفت چشمگیر در محرومیت‌زدایی شیراز باشیم.

 

کد خبر 251492

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید