
به گزارش پیام خبر، سید مجتبی ذبیحی، امروز در نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی که در بنیاد بین المللی امام رضا برگزار شد، به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی، با اشاره به همکاری صمیمانه آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط، از حضور داوران برجسته کشوری در این دوره از جشنواره خبر داد.
ذبیحی از شهلا میلانی (داور برجسته کشوری)، مژگان خوشاندام، امیر احمدی به عنوان داوران سیزدهمین جشنواره سرود رضوی نام برد.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی گفت: سید جواد هاشمی نیز مجری اختتامیه و داور جشنواره است و با توجه به سابقه سرود و آهنگسازی سید جواد هاشمی، حضور او را در این جشنواره باید مغتنم شمرد.
ذبیحی در ادامه به زمانبندی اجراها اشاره کرد و افزود: اجرای گروههای خواهران چهارشنبه بعد از ظهر از ساعت سه تا شش با حضور ۱۳ گروه و اجرای گروههای برادران از ساعت ۱۹ از محل اردوگاه آغاز میشود.
وی به بخش جنبی این جشنواره اشاره کرد و گفت: سرود همگانی با موضوع امام رضا(ع) با حضور ۶۰۰ نفر از دانش آموزان در حرم مطهر رضوی و اختتامیه برگزار می شود.
ذبیحی ابراز کرد: در بخش رقابتی، چهار گروه برگزیده در هر بخش تقدیر میشوند. در بخش همگانی نیز نتایج داوری فیلمهای ارسالی مشخص شده و اعلام رسمی آن در مراسم اختتامیه صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه این جشنواره در هشت بخش و چهار مقطع (ابتدایی دوره اول و دوم، متوسطه اول و دوم) برگزار میشود، از اهدای جوایز ویژه بنیاد در بخشهای مختلف خبر داد.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی با اشاره به میزبانی استان گلستان در سال گذشته، گفت: به خاطر میزبانی مشهد، بیشترین شرکتکننده از مشهد و استان گلستان بودهاند و پس از آن چهارمحال و بختیاری در رتبه سوم قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اختتامیه سیزدهمین سرود ملی رضوی ۲۹ فروردین برگزار می شود، اظهار کرد: ۴۲ هزار نفر در قالب گروههای سرود همگانی و رقابتی در این رویداد شرکت کردهاند که نشاندهنده جریان فرهنگی جامعی است که از طریق سرود به اقصی نقاط کشور گسترش یافته است.
رقابت ۴۳۰ گروه سرود دانش آموزی در سیزدهمین جشنواره سرود رضوی
در ادامه علی سعیدی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اهمیت ساحت تربیتی در نظام تعلیم و تربیت، جشنواره سرود رضوی را فرصتی بینظیر در این زمینه دانست و افزود: این جشنواره دستکم سه ساحت مهم تربیتی شامل ساحت دینی، اعتقادی و اخلاقی، ساحت اجتماعی و ساحت هنری و زیباشناختی را مبتنی بر اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین تامین میکند.
سعیدی با بیان اینکه جشنواره ارتباط مستقیم و موثر با ترویج فرهنگ رضوی دارد، افزود: این جشنواره حاصل کار مشترک بین بنیاد بینالمللی امام رضا (ع)، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی در ادامه به آمار شرکتکنندگان اشاره کرد و گفت: ۴۲ هزار دانشآموز در قالب ۴۳۰ گروه در این جشنواره شرکت کردهاند و ۴۵اثر به دبیرخانه رسیده است.
سعیدی افزود: ۴۱ گروه در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در دو بخش دانشآموزان دختر و پسر شایسته تقدیر شناخته شدهاند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ابراز کرد: برنامه اختتامیه از ۲۶ تا ۲۹ فروردین در مشهد مقدس برگزار میشود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره در دو بخش سرود گروههای همگانی ویژه ابتدایی و متوسطه و گروههای رقابتی مقطع متوسطه، اظهار کرد: در مرحله پایانی و رقابتی، ۲۸ گروه به مرحله نهایی راه یافتهاند و مشهد مقدس میزبان ۶۰۰ دانشآموز در قالب این گروهها خواهد بود.
سعیدی افزود: پذیرایی و اسکان بر عهده آموزش و پرورش است. دانشآموزان پسر در اردوگاه مازندران و دانشآموزان دختر در اردوگاه ثامنالحجج (ع) اسکان داده میشوند.
شرکت ۴۲ هزار دانش آموز در سیزدهمین جشنواره سرود رضوی
سید جواد رفایی، مسئول دبیرخانه جشنواره های رضوی نیز گفت: این جشنواره قرار بود در سال ۱۴۰۳ برگزار شود، اما به دلیل شهادت مرحوم شهید رئیسی و تغییرات متعاقب آن، با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، زمان برگزاری به ایامی که امکان رفت و آمد برای دانشآموزان وجود داشته باشد، تغییر یافت.
رفایی در ادامه به اهمیت سرود از منظر مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: رهبری تاکید می کنند ترانه و سرود بخش لازم در زمینه هنری شعر است و واقعا تاثیر گذار است.
مسئول دبیرخانه جشنواره های رضوی اظهار کرد: سرود، به ویژه برای دانشآموزان، یک جریان فرهنگی جدید ایجاد میکند که همبستگی، همکاری، همراهی و تبعیت از مربی را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه ۴۲ هزار دانش آموز در سیزدهمین جشنواره سرود رضوی حضور دارند، افزود: سرود مانند هوای تازه و بهاری نفوذ میکند و وقتی خوب تنظیم شود، اثرگذار است.
رفایی به تاثیرگذاری اشعار و ترانههای دوران انقلاب اشاره کرد و گفت: سرود را عاملی برای ایجاد حرکت و انگیزه در مدارس دانست.
- برچسب
- سرود ملی رضوی
- جشنواره رضوی