دوشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۹ شوّال ۱۴۴۶ قمری | ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ ۲۲:۵۲
زمان مطالعه: 3 دقیقه
با اعلام شهردار منطقه 6 شیراز؛ منطقه ویژه باغ‌های قصردشت در ساختار شهرداری شیراز ایجاد می‌شود.

به گزارش پیام خبر، فرزاد میرزایی، از ایجاد «منطقه ویژه باغ‌های قصردشت» با ساختاری مستقل در قالب شهرداری منطقه ۱۲ خبر داد؛ اقدامی که با هدف حفظ، احیا و تملک باغ‌های ارزشمند این محدوده انجام می‌گیرد و گامی بزرگ در راستای صیانت از میراث طبیعی و اکولوژیکی شیراز محسوب می‌شود.

سرپرست شهرداری منطقه 6 شیراز، با اشاره به وسعت ۲ هزار و ۴۲۶ هکتاری منطقه 6 و جمعیت ۱۸۰ هزار نفری آن، گفت: در سال ۱۴۰۳ پروژه‌های متعددی در این منطقه اجرا شده و یا در دست اقدام است که از جمله آن‌ها می‌توان به بهره‌برداری از فاز اول مسیر دوچرخه‌سواری در کمربندی اکبرآباد، احداث پیاده‌راه شهید رمضانی، تکمیل حوضچه‌های آرامش و ادامه عملیات لوله‌گذاری آب‌های سطحی اشاره کرد.

بازگشت اقتدار به ساختار باغ‌ها

میرزایی در ادامه سخنان خود از ارتقای ساختار پیشین موسوم به «ستاد باغات قصردشت» خبر داد که در مقاطعی به اداره‌ای با اختیارات محدود تقلیل یافته بود و همین امر موجب نگرانی‌هایی در بین فعالان محیط زیست و شهروندان شده بود. وی گفت: اکنون با اخذ تاییدیه‌های قانونی از وزارت کشور و حمایت مدیریت شهری، ناحیه‌ای مستقل با عنوان منطقه ویژه باغ‌های شهرداری شیراز در قالب شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل خواهد شد.

تخصیص بودجه و درآمد اختصاصی برای حفظ باغ‌ها

سرپرست شهرداری منطقه شش، اختصاص بودجه مستقل و درآمد حاصل از تغییر کاربری‌های محدود را نقطه عطف این طرح دانست و افزود: درآمد حاصل از این محل صرفاً برای تملک، احیا و نگهداری سایر باغات خواهد شد و ساختار جدید به‌طور جدی با تخلفات ساختمانی، خشکاندن عمدی درختان و تعرض به باغ‌ها برخورد خواهد کرد.

۷۴۲ میلیارد تومان برای توسعه شهری در سال آینده

میرزایی از برنامه‌ریزی برای اجرای نزدیک به ۱۰۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷۴۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی تاکید کرد: پروژه‌هایی چون تکمیل پیاده‌راه شهید رمضانی، احداث دو مجموعه ورزشی در بلوار بهشت و خیابان شهید رضایی، ساخت ایستگاه آتش‌نشانی در بلوار شاهد و اتصال پیاده‌راه سلامت به بلوار میرزایی شیرازی در دستور کار سال جاری است.

اقدام برای حفاظت از میراث سبز نسل‌ها

میرزایی در پایان خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد از تمرکز صرف بر شهرسازی به سمت اقدامات اجرایی و حفاظتی، نقطه عطفی در برنامه‌ریزی شهری شیراز خواهد بود. ایجاد منطقه ویژه باغ‌ها، امیدها را برای حفظ این ریه‌های حیاتی شهر زنده کرده و انتظار می‌رود با اجرای صحیح این ساختار، میراث طبیعی قصردشت برای نسل‌های آینده ماندگار شود.

 

کد خبر 251919

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید