شنبه, ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ | ۲۵ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری | ۲۴ مه ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. فرهنگ و ادب
دوشنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۲۱:۳۴
زمان مطالعه: 3 دقیقه
آخرین خادم و کلیددار آرامگاه سعدی پیش از ساخت بنای کنونی که بود؟

سید علیمحمد حسینی، یکی از نوادگان سید زین العابدین حسینی، آخرین متولی، کلیددار و خادم آرامگاه سعدی پیش از ساخت بنای کنونی محسوب می شود، در گفتگو با پیام خبر، گفت: با توجه به ایام بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی مناسب دیدم که درباره پدرپدر بزرگم به نام کربلایی سید زین العابدین حسینی که آخرین متولی، خادم و کلیددار آرامگاه سعدی پیش از ساخت بنای فعلی است، نکاتی را بیان کنم، مرحوم حسینی در محله سعدی شیراز در خود محوطه آرامگاه که پدرانشان می زیسته اند به دنیا آمده است، شغل وی خطاطی، متولی، خادم و کلیددار آرامگاه سعدی بوده و پدرانشان نیز همچنین به همین کار مشغول بوده اند، تا اینکه چند سال قبل از تجدید بنای آرامگاه در زمان پهلوی دوم، وی به علت بیماری از دنیا رفته و در محوطه بیرونی آرامگاه که مقبره خانوادگی بوده به خاک سپرده می‌شود، که این مقبره خانوادگی بعدها به خاطر طرح توسعه اطراف آرامگاه از بین رفته است.

آرامگاه سعدی شیرازی پیش ساخت بنای کنونی در اوایل دوره پهلوی اول - سید زین العابدین حسینی، آخرین خادم و کلیددار آرامگاه سعدی پیش از ساخت بنای کنونی

این راهنمای گردشگری افزود: بعد از درگذشت وی با توجه به اجرای عملیات ساخت بنای فعلی، مادر بزرگ مادرم نیز مجبور به ترک آرامگاه شده و در محلی در بلوار بوستان اقامت می گزیند، آن مرحومه نیز برای ما از دوران زندگی در آرامگاه سعدی و بازدید کنندگان آن زمان داستان های زیادی تعریف می کرد که از آن جمله به حضور دراویش و اهالی شیراز در شب های جمعه برای زیارت آرامگاه سعدی می توان اشاره کرد.

حسینی اظهار کرد: بنا به نقل قول از خواهر بزرگتر پدر بزرگم، هرگاه میهمانی به آرامگاه می آمده، پدرشان درب را باز می کرده و همراه با میهمان به داخل می رفته و سپس درب مقبره را می بسته است.

وی گفت: متاسفانه در این بین بسیاری از آثار خطی، کتاب ها و همچنین عکس های خانوادگی که به امانت نزد اقوام سپرده شده بود از بین رفته است، تا اینکه در سال 1400 شمسی به طور اتفاقی در یکی از صفحات اینستاگرام در اینترنت عکسی از آن مرحوم مشاهده کردم که پس از مراجعه به منبع اولیه آن عکس مشخص شد این عکس در سال 1308 شمسی گرفته شده بود و نشان دادن آن عکس به 2 تا از عمه های مادرم که از پدربزرگم مسن تر هستند و تایید این 2 نفر متوجه شدیم این عکس متعلق به پدر پدربزرگم مان که آخرین خادم آرامگاه سعدی است.

آرامگاه سعدی شیرازی پیش ساخت بنای کنونی در اوایل دوره پهلوی اول

حسینی افزود: عکس دوم را نیز در سال 1403 شمسی پیدا کردم که بسیار باعث خوشحالی پدربزرگم و عمه هایم شد و به گفته پدر بزرگم این عکس بهترین هدیه بود چون همواره به دنبال پیدا کردن عکسی از پدر بودند.

 

کد خبر 252345

 

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
ایمان | ۱ ماه پیش
بسیار جالب بود.ممنون از پیام خبر.تشکر از جناب حسینی.
0
2