یکشنبه, ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ | ۲۶ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری | ۲۵ مه ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. گردشگری
سه شنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۲۱:۰۷
زمان مطالعه: 3 دقیقه
نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: تمامی اعتبارات و هزینه های اجرایی این کاوش های باستان شناسی که دارای پیوست میراث فرهنگی است از محل اجرای پروژه که بر عهده سازمان حمل و نقلی ریلی شهرداری شیراز است، تامین می شود.

به گزارش پیام خبر، محمدجواد جعفری، در بازدید خبرنگاران از پروژه کاوش باستان‌شناسی لینک ارتباطی خط 1 به 4 مترو شیراز در پارکینگ زائر در بافت تاریخی در مجاورت حرم مطهر شاهچراغ (ع) اظهار کرد: با توجه به اینکه توسعه بخشی از رشد جامعه است و قرار نیست اگر همه جا آثار تاریخی باشد، با رویکرد سال های قبل حفظ شود، لذا ما گذشته و هویت خود را در قالب امروزی حفظ می کنیم و این مفهوم توسعه پایدار است.

نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس افزود: در حوزه توسعه پایدار موضوع بسیار اهمیت در میراث فرهنگی که لازم است انجام شود تمامی اتفاقات عمرانی که انجام می شوند پیش از آن بسته میراث فرهنگی تهیه شده باشد که پروژه هایی همچون سدسازی، راه سازی، قطار شهری و سایر پروژه های بزرگ کشوری پیش از اجرا از طریق وزارت میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی مطالعات تاریخی آن نقطه را انجام می دهند که قبل از هرگونه تخریب اطلاعات تاریخی مکان را در دسترس داشته باشیم.

نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در پروژه نخستین کاوش های باستان شناسی بافت تاریخی شیراز تصریح کرد: با تدبیر صورت گرفته از سوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس و ریاست سازمان قطار شهری شهرداری شیراز صورت گرفت این همکاری میان اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری و وزارت میراث فرهنگی و تولیت حرم حضرت شاهچراغ (ع) صورت گرفت و در این مکان که در گذشته به عنوان پارکینگ زائر بوده است، کارگاه باستان شناسی ایجاد شد.

جعفری با اشاره به اینکه این مکان باید خاکبرداری می شد، خاطر نشان کرد: پیش از عملیات خاکبرداری پروژه نجات بخشی و امکان سنجی با همکاری پژوهشگاه باستان شناسی کشور تعریف شد و مجور برای تیم کاوش باستان شناسی فعلی صادر شد تا گمانه زنی ها اعلام شود که نتیجه آنها پس از کاوش صورت می گیرد که چه تدابیری باید در راستای ادامه اجرای پروژه مترو در این مکان در دستور کار باشد.

وی اضافه کرد: تمامی اعتبارات و هزینه های اجرایی این کاوش های باستان شناسی که دارای پیوست میراث فرهنگی است از محل اجرای پروژه که بر عهده سازمان حمل و نقلی ریلی شهرداری شیراز است، تامین می شود.

نماینده میراث فرهنگی استان فارس در این پروژه تاکید کرد: از ابتدای شروع بکار این پروژه، با استقرار تیم باستان شناسان در این محل تمام داده ها و آثار ثبت و ضبط، مستندنگاری و آرشیو می شود و براساس قانون آثار کشف شده در این مکان پس از مطالعات مقدماتی به اداره کل میراث فرهنگی و بخش امین اموال تحویل داده می شود.

جعفری اضافه کرد: به غیر از این مکان در سایر مکان های تعیین شده از سوی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز که اجرا پروژه در دستور کار باشد، قبل از آن مطالعات باستان شناسی انجام می شود.

 

کد خبر 252403

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

آخرین مطالب