
به گزارش پیام خبر، دکتر محمد رضا کریمی گفت: مردم شیراز با توجه به مزایای سلامتبخش نان کامل بر اهمیت استفاده از آرد کامل و نانهای غنی از سبوس و جوانه گندم برای پیشگیری از بیماریهای گوارشی و قلبی تاکید دارند و از مسئولین درخواست دارند تا تولید و توزیع این نانها را تسهیل کنند.
کریمی در مورد تعداد نانواییهای تولید نان سبوسدار در جنوب شیراز، اظهار داشت: در گذشته نگاه سنتی داشته اند، نان تنها به عنوان یک منبع انرژی و کالری برای بدن شناخته میشد. اما امروزه نقش نان در سلامت افراد تغییر کرده و توجه به کیفیت آن افزایش یافته است.
معاون فنی معونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی افزود: در استان فارس، بهویژه در شهر شیراز، عمدتاً از آرد سفید برای پخت نان استفاده میشود که فاقد سبوس است به همین دلیل تصمیمات جدیدی گرفته شده است که نانواییها از آرد سبوسدار برای پخت نان استفاده کنند.
وی همچنین، بر دیدگاه اهمیت بر گندمهای استفادهشده علاوه بر سبوس، شامل جوانه گندم نیز میشوند که پیش از این جدا میشدند، ولی اکنون در جهت ارتقای سلامت افراد، باید در فرآیند پخت نان باقی بمانند.
معاون فنی معونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: این نوع آرد که به نام آرد کامل شناخته میشود، تاثیر زیادی در سلامت افراد دارد. مواد معدنی و ویتامینهای گروه B که در جوانه گندم و سبوس موجود هستند، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها از جمله سرطانها، بیماریهای قلبی، فشار خون و دیابت دارند.
وی در ادامه توضیح داد: نانواییهایی که پوسته گندم را روی نان اضافه کرده و آن را به عنوان نان سبوسدار میفروشند، باید دقت کنند که سبوس واقعی تنها از دانه گندم جدا میشود و نباید این قسمتهای جداشده به اشتباه به عنوان سبوس به فروش برسند. سبوس اصلی باید به بدنه گندم چسبیده باشد و به درستی از گندم جدا شود.
کریمی با اشاره به وضعیت نانواییها در استان فارس گفت: ماشینآلات موجود در استان فارس اغلب مناسب پخت نان آرد کامل نیستند و همین موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در پخت نان با آرد کامل میشود. اما تصمیم گرفته شده که از این پس، تنها به نانواییهایی که قادر به پخت نان با آرد کامل باشند، مجوز داده شود.
وی گفت :در حال حاضر برخی از کارخانهها در استان فارس آرد کامل تولید کرده و آن را در اختیار نانواییها قرار میدهند.
کریمی در پایان افزود: تعداد نانواییهایی که نان کامل میپزند، هنوز محدود است و اگر تقاضای مردم برای این نوع نان بیشتر شود، ظرفیت تولید و توزیع آن نیز افزایش خواهد یافت. این روند در برخی استانها شروع شده و به تدریج در سطح کشور گسترش مییابد با توجه به تقاضای بیشتر مردم برای نان کامل دارند، این روند تسریع خواهد شد.