یکشنبه, ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ | ۲۶ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری | ۲۵ مه ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۰:۴۱
زمان مطالعه: 7 دقیقه
 نشست صمیمی مدیران ارشد شهری با جامعه کارگری ایست‌کارهای مشهد با هدف بررسی مسائل و چالش‌های پیش روی این قشر زحمت‌کش در محل ایست‌کار میدان امام حسین(ع) برگزار شد.

به گزارش پیام خبر، عارف عباسی، در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد چهارساله سامانه3175 اعلام کرد: از زمان راه‌اندازی سیستم یکپارچه ایست‌کارها تاکنون ۱۳ هزار و ۱۴۱ کارگر در ۱۱ ایست‌کار سطح شهر مشهد به شکل رسمی ثبت‌نام شده‌اند که از این تعداد حدود ۲ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی یا گواهینامه‌های مهارتی معتبر هستند.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد با اشاره به آمارهای عملکردی سال گذشته افزود: درسال 1403 بیش از ۱۲۲ هزار فقره اعزام کارگر از طریق این سامانه برای پروژه‌های مختلف ساختمانی انجام شده که نشان‌دهنده استقبال خوب از این سیستم است.

وی با بیان اینکه ایست‌کارهای مشهد امروز به مراکز ارائه خدمات اجتماعی تبدیل شده‌اند، تصریح کرد: سالانه بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارتقای زیرساخت‌ها و خدمات‌رسانی به کارگران در این مراکز هزینه می‌شود. در شهر مقدس مشهد، تکریم و حفظ شان و منزلت کارگران از اولویت‌های مدیریت شهری است.

عباسی از تشکیل کارگروه ویژه‌ای در شورای اقتصادی شهرداری مشهد خبر داد و گفت: با همکاری ۱۱ دستگاه اجرایی که پیش‌تر تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌اند، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا سطح خدمات رفاهی و کیفی ارائه شده به کارگران را ارتقا دهیم.

وی کارگران را موتور محرکه تولید و تحقق شعار سال» خواند و تاکید کرد: ایست‌کارها با هدف ساماندهی مشاغل ساختمانی، ایجاد امنیت شغلی و حفظ کرامت انسانی کارگران در شهر مشهد راه‌اندازی شده‌اند و ما متعهد به بهبود مستمر شرایط این عزیزان هستیم.

سامانه 3175 راهکاری برای ساماندهی کارگران ساختمانی در مشهد حسین شفیعی، معاون دادگستری خراسان رضوی اظهار داشت: ایست‌کارهای شهری راه‌حلی نوآورانه برای ساماندهی کارگران ساختمانی در شهر مشهد است و شهروندان و کارفرمایان می‌توانند با شماره‌گیری 3175 به این سامانه دسترسی داشته باشند.

وی با اشاره به پراکندگی نامناسب کارگران ساختمانی در سطح شهر، تصریح کرد: این وضعیت با شان شهری مانند مشهد تناسبی ندارد؛ از این‌رو، دستگاه‌های مرتبط به‌ویژه سازمان ساماندهی مشاغل شهری با حمایت دادگستری و همکاری سایر نهادها، اقدام به راه‌اندازی ایست‌کارها کردند.

شفیعی از امضای تفاهم‌نامه‌ای بین نهادهای اجرایی با محوریت سازمان ساماندهی مشاغل شهری خبر داد و افزود: ثبت اطلاعات کارگران در این سامانه، شفافیت و امنیت را برای هر دو طرف کارگر و کارفرما به همراه دارد.

معاون دادگستری خراسان رضوی بر اهمیت توجه به کارگران در ایست‌کارها تاکید و خاطرنشان کرد: کارگران باید احساس کنند که در این سیستم به آن‌ها اهمیت داده می‌شود. همچنین، سازمان‌های مسئول باید با شرکت‌های ساختمانی تعامل داشته باشند تا زمینه اشتغال پایدار فراهم شود.

وی با اشاره به ارتباط مستقیم توسعه اقتصادی با کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی، گفت: هرچه بازار کار و سرمایه‌گذاری رونق یابد، جرم و جنایت کاهش می‌یابد. بر این اساس، دادگستری از برنامه‌های حمایتی در حوزه تولید و اشتغال حمایت می‌کند.

ایمنی شغلی و حقوق کارگران نیازمند توجه فوری است عقیل مختاری، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به جایگاه والای کارگر در اسلام، اظهار داشت: در شریعت و نظام اسلامی، کار و کارگر از قداست ویژه‌ای برخوردار است و توسعه کشور بدون نقش آفرینی این قشر زحمت‌کش امکان‌پذیر نیست.

وی با تاکید بر اهمیت سرمایه انسانی گفت: سرمایه فقط مادی نیست، بلکه نیروی کار متخصص و سالم مهم‌ترین سرمایه برای پیشرفت جامعه محسوب می‌شود.

مختاری ایمنی محیط کار را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران دانست و افزود: متاسفانه در یک سال گذشته بیشتر قربانیان حوادث ساختمانی را کارگران تشکیل داده‌اند که این امر عمدتاً ناشی از کمبود مهارت‌های تخصصی، بی‌توجهی کارگران و فقدان نظارت کافی کارفرمایان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۵۶۰ حادثه شغلی در سال گذشته منجر به ۶۵ مورد فوت شده است، هشدار داد: بیش از ۳۳ مورد از این فوتی‌ها در بخش ساختمان‌سازی رخ داده که نشان‌دهنده نیاز فوری به بازنگری در استانداردهای ایمنی این حوزه است.

مدیرکل کار خراسان رضوی پرداخت نامنظم دستمزدها و عدم وجود نرخ‌نامه مصوب برای مشاغل ساختمانی را از دیگر چالش‌های پیش روی کارگران برشمرد و تصریح کرد: تدوین نرخ‌نامه یکپارچه می‌تواند به کاهش اختلافات دستمزدی و بهبود معیشت کارگران کمک شایانی کند.

مختاری بر عزم جدی این اداره کل برای ارتقای ایمنی محیط‌های کاری و حمایت از حقوق کارگران تاکید کرد.

ایست‌کارهای شهرداری مشهد به الگوی ملی تبدیل شده‌اند

رضا گلستانی، مدیر پروژه ساماندهی کارگران ساختمانی شهرداری مشهد، از از تبدیل شدن ایست‌کارهای این شهر به الگوی ملی خبر داد.

وی اظهار داشت: کارگران سرمایه‌های بی‌بدیل جامعه هستند و مدیریت شهری مشهد طی چهار سال گذشته با ایجاد ایست‌کارها، محیطی مناسب و در شان برای خدمت‌رسانی به این قشر زحمت‌کش فراهم کرده است.

گلستانی با ارائه آماری از عملکرد این طرح گفت: از زمان راه‌اندازی ایست‌کارها در شهر مشهد تاکنون ۱۳ هزار کارگر در ۱۱ ایست‌کار ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود ۱۸۰ نفر دارای تحصیلات عالی از جمله کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.

وی افزود: از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ تاکنون بیش از ۸۵۰ هزار اعزام کارگر به پروژه‌های ساختمانی انجام شده که در سال گذشته این رقم به ۱۲۸ هزار مورد رسیده است.

مدیر پروژه ساماندهی کارگران ساختمانی شهرداری مشهد با بیان اینکه بهبود شرایط کاری و ارتقای جایگاه اجتماعی کارگران در اولویت برنامه‌های مدیریت شهری قرار دارد، تاکید کرد: پرداخت دستمزدهای عادلانه، گسترش پوشش بیمه‌های درمانی و بازنشستگی و حفظ کرامت کارگران از جمله اهداف اصلی این طرح است.

وی با اشاره به موفقیت‌های کسب شده گفت: ایست‌کارهای شهرداری مشهد به عنوان یک خدمت نوین شهری در سطح کشور مطرح شده و برای سایر استان‌ها الگوسازی شده است. ما در مدیریت شهری مشهد افتخار می‌کنیم که توانسته‌ایم در ساماندهی کارگران ساختمانی گام‌های مؤثری برداریم.

گلستانی با اشاره به برنامه‌های آینده افزود: با وجود دستاوردهای قابل توجه، همچنان در تلاش هستیم تا کیفیت خدمات ارائه شده به کارگران را ارتقا دهیم و مسئولیت خود را در قبال این قشر زحمت‌کش به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

در ادامه این نشست، کارگران حاضر به بیان دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند که مهم‌ترین آنها شامل تسهیل فرآیند بیمه کارگری، افزایش ایمنی محیط کار و توسعه خدمات رفاهی در ایست‌کارها بود.

مدیران شهری حاضر در جلسه با تاکید بر نقش محوری کارگران در توسعه شهری، قول مساعد دادند با همکاری همه جانبه نهادهای مربوطه، گام‌های مؤثری برای رفع مشکلات و ارتقای شرایط کاری این قشر زحمت‌کش بردارند.

شایان ذکر است سیستم ایست‌کارهای مشهد به عنوان الگویی موفق در ساماندهی کارگران ساختمانی در کشور شناخته می‌شود و تجربیات آن در حال تسری به سایر کلان‌شهرها است.

 

کد خبر 253184

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

آخرین مطالب