دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۹ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری | ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۹:۳۲
زمان مطالعه: 5 دقیقه
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی: تابستان سختی پیش رو داریم، اما با اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف و توسعه انرژی‌های نو، از چالش عبور خواهیم کرد.

به گزارش پیام خبر از اراک، محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در نشست خبری با محوریت گذر از پیک مصرف ۱۴۰۴ به تشریح وضعیت مصرف برق، چالش‌های تامین انرژی، برنامه‌های مدیریت بار، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و اقدامات مقابله با مصرف غیرمجاز برق پرداخت.

وی گفت: برای پرداخت قبض برق یک کارگر با 1.5 ساعت کار می‌تواند قبض خود را پرداخت کند که در آلمان یک کارگر برای پرداخت قبض برق ماهانه باید 10 ساعت کار کند و در ترکیه و ایتالیا نیز هر کارگر به ترتیب با 4 ساعت و 7.5 ساعت کار می توانند قبض برق خود را پرداخت کنند.

محمودی با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی در ایران دو برابر ترکیه، اسپانیا و پرتغال است، گفت: قیمت برق در حالی 157 تومان است که با همین مقدار انرژی می‌توان 13 بار با مایکروفر غذا گرم کرد، 100 ساعت لامپ LED 10 واتی را روشن کرد، یک روز برق مورد نیاز یک یخچال را تامین کرد و یا 270 بار تلفن همراه را شارژ کرد.

وی تاکید کرد که با افزایش رشد مصرف برق و ناترازی شبکه، اجرای ۱۴ مگا پروژه راهبردی برای بهبود این وضعیت در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بابیان اینکه نیاز مصرف فعلی برق روزانه استان مرکزی یک‌هزار و ۵۰ مگاوات در پیک است، گفت: ۲۵۰ مگاوات نیاز برق این استان در پیک مصرف روزانه و ۱۰۰ مگاوات در ساعت غیر پیک با خاموشی و توجه به بار، مدیریت می‌شود.
وی بیان کرد: هر ۱۰ سال یک‌بار مصرف برق در کشور از سال ۵۷ تاکنون ۲ برابر شده و رشد مصرف در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۵۳۷ مگاوات رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: ناترازی انرژی از سال ۹۶ جدی شده و هر سال افزایش یافته که از ۲ هزار مگاوات شروع شده و سال گذشته به ۱۸ هزار مگاوات رسید.

محمودی اظهار کرد: استان مرکزی یکی از ناترازترین استان‌ها در کشور است که حدود ۶۰۰ مگاوات ناترازی دارد.

رشد سالانه3800مگاوات مصرف برق در استان مرکزی

این مقام مسئول با اشاره به افزایش شدید تقاضای مصرف برق بیان کرد: تولید همچنان عقب‌تر از این میزان قرار دارد و پیک تقاضای شبکه سراسری افزایش یافته و برای مدیریت رشد مصرف، بسته‌های اضطراری تدوین شده و اجرای اقدامات مدیریت بار اعم از کاهش یک‌سوم بار سرمایشی، هوشمندسازی مصرف برق ادارات، اجرای طرح تعدیل روشنایی معابر و برنامه‌های اطلاع‌رسانی عمومی است.

وی اضافه کرد: در فصل گرم، 35 هزار مگاوات از طریق کولرها و سیستم‌های سرمایشی به تقاضای مصرف برق کشور افزوده می‌شود که این میزان معادل کل مصرف برق کشور مصر است ورکوردهای مصرف جدید سالانه با ورود 1.2 میلیون کولر گازی سالانه 1 میلیون و 200 هزار کولرگازی جدید وارد مدار می‌شود که پیش‌بینی می‌کنیم همین کولرها به تنهایی 2500 مگاوات به تقاضای مصرف برق کشور اضافه می کنند.
محمودی بابیان اینکه یکی از برنامه‌های اساسی این شرکت، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به‌منظور کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است،افزود: ۱۰۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید در استان مرکزی تاکنون وارد مدار شده و این پروژه‌ها بخشی از هدف‌گذاری ملی برای دستیابی به ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان محسوب می‌شوند.

وی گفت: ادارات موظف به استفاده از پنل‌های خورشیدی هستند؛ تا سه سال آینده تمام ساختمان‌های دولتی تجهیز خواهند شد که تاکنون ۴۳ اداره مجهز شده و یک‌هزار و ۱۳۰ کیلووات برق تولید می‌کنند.

برخورد جدی با مراکز استخراج غیرقانونی ادامه دارد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی همچنین از مصرف غیرمجاز برق توسط ماینرها ابراز نگرانی کردو افزود : مصرف برق یک ماینر معادل مصرف برق 10 واحد مسکونی است و این موضوع باعث فشار سنگینی روی شبکه برق می‌شود و استخراج غیرمجاز رمزارزها موجب ناترازی شدید شبکه شده است و تاکنون ۱۶۶۲۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان کشف شده است.

محمودی ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد که ۲۰۰۰ مگاوات برق در کشور توسط مزارع غیرمجاز استخراج رمزارز مصرف می‌شود که تامین برق این حجم از مصرف به احداث ۵ نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی نیاز دارد.

اجرای برنامه های هدفمند مدیریت مصرف برق
وی در ادامه به برنامه‌های مدیریت مصرف برق در بخش‌های خانگی، صنعتی، کشاورزی و عمومی اشاره کرد و افزود: در بخش خانگی، هوشمندسازی مشترکان پرمصرف، ارسال پیام‌های هدفمند مصرف، کاهش بار سرمایشی و تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه در دستور کار قرار گرفته و در بخش تجاری، تغییر ساعات کاری، خاموشی تابلوهای تبلیغاتی در ساعات اوج مصرف، و کاهش روشنایی غیرضروری اجرایی خواهد شد.

محمودی بیان اینکه در بخش ادارات، کاهش ۲۰ درصدی مصرف در ساعات اداری و ۷۰ درصد بعد از ساعت اداری، نصب سیستم‌های خورشیدی در ساختمان‌های دولتی و پایش مصرف برق از طریق سامانه‌های هوشمند عملیاتی شده است،افزود: در بخش صنایع، اجرای طرح مدیریت بار در صنایع پرمصرف و کاهش مصرف برق در شش ماه گرم سال از جمله اقدامات راهبردی است.

وی بابیان اینکه در بخش کشاورزی نیز مدیریت بار ۵ ساعته در چاه‌های کشاورزی و ارائه تسهیلات برای نصب نیروگاه‌های خورشیدی مورد توجه قرار گرفته است،افزود: کشاورزانی که ۸۰درصد برق مصرفی خود را از پنل‌های خورشیدی تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت بار معاف خواهند شد.

محمودی در پایان با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف برق گفت: از تمامی شهروندان خواهش می‌کنیم که در مصرف برق مدیریت بیشتری داشته باشند وبه‌ویژه در مناطق گرمسیر، تنظیم دمای کولرها روی 25 درجه بسیار مهم و همچنین، از صنایع بزرگ می‌خواهیم که نیروگاه‌های خود را در مدار بهره‌برداری قرار دهند تا ظرفیت تولید برق کشور افزایش یابد.

 

کد خبر 253945

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید