
به گزارش پیام خبر، دکتر حمیدرضا اسماعیلی، با اشاره به محدودیتهای ساختاری و عدم تخصیص بودجه مکفی از سوی دولت ها، گفت: متاسفانه در ایران، بار سنگین ارائه خدمات متنوع از جمله نگهداری شهر، توسعه فضای سبز، جمعآوری پسماند، حمل و نقل عمومی و حتی وظایف دستگاههای دیگر مانند ورزش و فرهنگ، بر دوش شهرداریها نهاده شده است، در حالی که منابع درآمدی پایداری برای انجام این وظایف در اختیار ندارند.
معاون مالی اقتصادی شهرداری شیراز، با انتقاد از نگاه تقلیلگرایانه به تلاش شهرداریها برای کسب درآمد، تصریح کرد: اینکه شهرداری موظف به اداره شهر و تامین هزینههای آن باشد، اما منابع کافی در اختیارش قرار نگیرد و سپس تلاش برای کسب درآمد از محل ظرفیتهای شهری، سوداگری تلقی شود، یک مغالطه آشکار است.
وی افزود: از روزی که دولت ها در تامین هزینههای جاری خود نیز دچار مشکل هستند ، شهرداریها عملاً بار مالی خود را به تنهایی تامین می کنند. در چنین شرایطی، چگونه میتوان انتظار داشت که دولت ها در توسعه شهرها مشارکت فعال داشته باشد؟ حتی برای جابجایی تاسیسات زیربنایی در مسیر پروژه های عمرانی علی رغم تکلیف قانونی دستگاههای اجرایی، شهرداریها باید هزینه پرداخت کنند.
معاون مالی اقتصادی شهرداری شیراز با برشمردن نمونههایی از کمتوجهی به مدیریت شهری، خاطرنشان کرد: عمده زمین های چمنهای مصنوعی و پروژههای ورزشی در شیراز با بودجه شهرداری ساخته می شود . بنابراین، تلاش شهرداری برای یافتن راهکارهای درآمدزایی، نه سوداگری، بلکه اقدامی مسئولانه در جهت تامین نیازهای شهر و شهروندان است.
دکتر اسماعیلی با مقایسه وضعیت مدیریت شهری در ایران با سایر کشورها، تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای جهان، بخش قابل توجهی از بودجه شهرداریها از بودجه عمومی آن کشورها تامین میشود و شهرداریها به عنوان دولتهای محلی از این حمایت ها برخوردارند.
وی اضافه کرد: اخذ عوارض و بهرهگیری از ظرفیتهای شهری برای کسب درآمد، رویهای معمول در سطح بینالمللی است و نباید با نگاهی منفی و تحت عنوان سوداگری در ایران مورد قضاوت قرار گیرد.
معاون شهردار شیراز در پایان با رد اتهام سوداگری، تصریح کرد: اگر شهرداریها واقعاً به دنبال سوداگری بودند، باید در پایان هر سال شاهد مازاد بودجه و انباشت ثروت در حسابهایشان میبودیم، در حالی که اغلب شهرداریها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند. تلاش برای تامین منابع، یک اقدام اقتصادی به معنای بهرهگیری از ظرفیتها برای ارائه خدمات بهتر است، نه سودجویی شخصی یا فعالیت در بازار سرمایه؛ شهرداری یک نهاد عمومی است که درآمد حاصل از فعالیتهایش را مجدداً در خدمت شهر و شهروندان هزینه میکند و همواره با چالش توازن بودجه و کسب درآمد روبروست.
- برچسب
- شیراز
- شهرداری شیراز