یکشنبه, ۰۱ تیر ۱۴۰۴ | ۲۵ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری | ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
یکشنبه, ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۲۰:۵۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
عضو هیئت داوران جشنواره ملی شعر «آستانه خورشید» گفت: برگزاری کنگره‌های شعر با محوریت امامزادگان، گامی مؤثر در ارتقای فرهنگ دینی و غنای ادبیات شیعی است.

به گزارش پیام خبر، دکتر محمد مرادی، با تاکید بر نقش بی‌بدیل کنگره‌های شعر با محوریت امامزادگان در توسعه فرهنگ دینی و گسترش ادبیات شیعی، برگزاری جشنواره شعر «آستانه خورشید» را گامی مهم در معرفی این امامزاده جلیل‌القدر و احیای سروده‌های مرتبط با ایشان در تاریخ ادبیات فارسی دانست.


عضو هیئت داوران جشنواره ملی شعر «آستانه خورشید» بزرگداشت حضرت سید علاءالدین حسین بن موسی الکاظم (ع)، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نخستین جشنواره ملی شعر «آستانه خورشید»، به اهمیت پرداختن به ساحت مقدس امامزادگان در قالب هنر شعر پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه در سده‌های اخیر، شاهد رشد چشمگیر ادبیات شیعی بوده‌ایم و اشعار فراوانی در مدح و منقبت معصومین (ع) سروده شده است. با این حال، برخی از این بزرگواران و به تبع ایشان، امامزادگان شریف و جلیل‌القدر، آنگونه که شایسته است در ادبیات فارسی مورد توجه قرار نگرفته‌اند.


وی برگزاری جشنواره‌هایی نظیر «آستانه خورشید» را فرصتی مغتنم برای جبران این کمبود دانست و افزود: برگزاری این جشنواره‌ها می‌تواند نقش بسزایی در معرفی این بزرگان و برانگیختن ذوق و قریحه شاعران برای خلق آثار فاخر در وصف ایشان ایفا کند، در سال‌های اخیر، تلاش‌های ارزشمندی در حوزه ادبیات پیرامون امامزادگان فارس صورت گرفته که شاخص‌ترین آن، پرداختن به ساحت مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) است، اما در خصوص حضرت سید علاءالدین حسین (ع)، با وجود جایگاه رفیع ایشان در میان مردم شیراز، آثار ادبی کمتری در تاریخ ادبیات و همچنین در سروده‌های شاعران معاصر یافت می‌شد.


دکتر مرادی با اشاره به استقبال قابل توجه از نخستین دوره جشنواره «آستانه خورشید» تصریح کرد: فراخوان این جشنواره، فراتر از تصور بنده بود که به خلق اشعار ارزشمندی منجر شد که شاید در نگاه اول، مخاطب حتی تخصصی نیز تصور نمی‌کرد در این حجم و کیفیت سروده شده باشد، به ویژه در قالب‌های شعر سنتی و تا حدودی شعر کودک و نوجوان، آثار بدیعی به دبیرخانه رسید که به نظر می‌رسد این فراخوان توانسته است روند سرایش شعر درباره حضرت سید علاءالدین حسین (ع) را در تاریخ ادبیات فارسی چندین دهه و شاید حتی یک یا دو سده به جلو بیندازد.


این استاد دانشگاه ضمن ابراز امیدواری نسبت به استمرار این حرکت فرهنگی تاکید کرد: امیدوارم با استمرار این فراخوان‌ها و تبدیل آثار برگزیده به کتاب و مهم‌تر از آن، تولید آثار چندرسانه‌ای با محوریت این اشعار، شاهد تاثیر عمیق‌تری بر مخاطبان جامعه باشیم، قطعا این اقدامات می‌تواند به معرفی هرچه بهتر حرم مطهر حضرت سید علاءالدین حسین (ع) و در کنار آن، به رشد و بالندگی ادبیات دینی در استان فارس کمک شایانی کند.


دکتر مرادی در پاسخ به سوالی پیرامون سطح برگزاری این جشنواره در سال‌های آتی، گفت: به نظر بنده، در حال حاضر ظرفیت اصلی برای برگزاری این جشنواره، سطح استانی و ملی است، زیرا سرودن شعر در وصف یک شخصیت مذهبی، نیازمند آشنایی شاعر با فضای معنوی حرم و ویژگی‌های شخصیتی آن بزرگوار است، در حوزه معرفی حرم حضرت سید علاءالدین حسین (ع)، با وجود جایگاه ویژه ایشان در میان مردم شیراز، در سطح ملی هنوز کار جدی صورت نگرفته است. البته در سال‌های اخیر، اقداماتی انجام شده است، اما مقدمه فراخوان بین‌المللی شدن این جشنواره، آشناسازی هرچه بیشتر شاعران با ویژگی‌های حرم و شخصیت حضرت سید علاءالدین حسین (ع) است. پس از شکل‌گیری و درونی شدن این شناخت، می‌توان به موازات آن، فراخوان را در سطح ملی گسترش داد.


وی در ادامه افزود: زمانی که زیارت حضرت سید علاءالدین حسین (ع) در سطح بین‌المللی، به ویژه در میان کشورهای عرب‌زبان و شیعیان ایران، پاکستان، هند، افغانستان، بحرین و عراق، توسعه یافت، می‌توان متناسب با آن، فراخوان جشنواره را نیز بین‌المللی کرد، اما به نظر می‌رسد باید این مسیر را پله‌پله و با یک همگام‌سازی میان فضاسازی درونی، معرفی شخصیت ایشان و جایگاه فرهنگی حرم، پیش برد. ابتدا این شناخت عمیق باید حاصل شود و سپس دامنه فراخوان گسترش یابد.

 

 

کد خبر 254198

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید