دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۹ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری | ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
دوشنبه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ ۱۸:۴۲
زمان مطالعه: 3 دقیقه
رئیس مرکز پژوهش‌های شهرداری شیراز با اشاره به ظرفیت‌های علمی، تاریخی و مدیریتی این کلان‌شهر، گفت: شیراز قابلیت تبدیل‌شدن به الگوی حکمرانی نوین شهری در سطح ملی را دارد و برگزاری نشست‌های تخصصی با مشارکت دانشگاهیان و مدیران اجرایی، گامی مهم در تحقق این هدف است.

به گزارش پیام خبر، امیرسجاد عابدی، در همایش حکمرانی خوب با اشاره به فرمایشی از امیرالمؤمنین علی (ع) اظهار داشت اندیشه در آبادانی زمین باید بر تدبیر در جمع‌آوری مالیات اولویت داشته باشد، چراکه مالیات جز با آباد کردن زمین حاصل نمی‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شهرداری شیراز تاکید کرد، این نگاه حضرت علی (ع) نشان‌دهنده اهمیت ایجاد زیرساخت‌ها و فراهم‌سازی شرایط مناسب برای رونق اقتصادی و بهبود کسب‌وکار در حوزه حکمرانی شهری است و باید مورد توجه و تامل مدیران شهری قرار گیرد.

عابدی با اشاره به شاخص‌های حکمرانی خوب، توسعه زیرساخت‌های شهری را یکی از ارکان اصلی آن دانست و گفت: ایجاد فرصت‌های برابر و تحقق عدالت اجتماعی بدون توسعه زیرساخت‌های مناسب امکان‌پذیر نیست.

وی تاکید کرد: در شهر شیراز طی دو تا سه سال اخیر، سهم بودجه عمرانی و پروژه‌های زیرساختی از کل بودجه شهری حدود ۸۰ درصد بوده و در برخی مقاطع از این میزان نیز فراتر رفته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شهرداری شیراز افزود: در آخرین نشست روسای مراکز پژوهشی کلان‌شهرهای کشور، اکثر حاضران اذعان داشتند که تامین منابع مالی و توسعه عمرانی در شیراز در مقایسه با سایر کلان‌شهرها کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر است.

وی با اشاره به اینکه منظور از زیرساخت صرفاً پروژه‌های عمرانی نیست، تصریح کرد اقدامات فرهنگی نیز بخش مهمی از زیرساخت‌های توسعه شهری را تشکیل می‌دهند.

عابدی با اشاره به آیه‌ای از سوره یاسین گفت خداوند در قرآن از شهر بزرگی با عنوان «قریه» یاد می‌کند، زیرا در آن کار فرهنگی انجام نشده بود، اما پس از ورود اصحاب حضرت عیسی (ع) و انجام فعالیت‌های فرهنگی، همان منطقه از لحاظ فرهنگی به سطحی رسید که به شهریار تبدیل شد.

وی این نکته را نشانه‌ای از اهمیت فرهنگ‌سازی در حکمرانی دانست و تاکید کرد که در کلان‌شهر شیراز، اقدامات فرهنگی به‌عنوان زیرساخت توسعه مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

عابدی با اشاره به سابقه حکمرانی خوب در فرهنگ ایرانی‌اسلامی، تصریح کرد: که در قابوس‌نامه، به‌عنوان یکی از منابع مهم آموزشی در حکمرانی، و همچنین در اشعار سعدی، نکات ارزشمندی درباره رعایت عدالت، تدبیر و صلاح رعیت آمده است.

 

کد خبر 255149

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید