
به گزارش پیام خبر، دکترجعفر قادری، همایش «حکمرانی خوب شهری» که به همت مرکز پژوهشهای شهرداری شیراز در سالن شهر راز برگزار شد، با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از مدلهای نوین توسعه شهری، گفت: در شیراز ظرفیتهای متعددی برای سرمایهگذاری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان وجود دارد که با طراحیهای درست میتوان آنها را بالفعل کرد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجربه گذشته در راهاندازی مجموعه خلیج فارس افزود: برخی نگاههای محدودنگرانه و مخالفتها با سرمایهگذاری باعث تضعیف پروژههای بزرگ میشود،در حالی که با استفاده از مدلهای تلفیقی و توزیع سرمایه در نقاط مختلف شهر، میتوان علاوه بر ایجاد اشتغال، از ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی شیراز بهره بیشتری برد.
قادری با اشاره به پروژههایی که در دوره عضویت خود در شورای شهر پیگیری کرده است، گفت: برخی از طرحها مانند پروژه بین چراغبرق و سیدالدین حسین با مدلهای مشارکتی و نه با تکیه صرف بر منابع شهرداری اجرایی شد. ما شهرداری را وارد مذاکره با سرمایهگذاران کردیم تا بستههای سرمایهگذاری تعریف شود و آورده هر طرف مشخص باشد.
وی افزود: در موضوع بافتهای فرسوده و تاریخی نیز نمیتوان با مدلهای قدیمی مانند تملک زمین و پرداخت مبالغ اندک به مردم، انتظار نوسازی کارآمد داشت، در استان فارس ۳۶۰ هزار بافت تاریخی و حدود ۴ هزار بافت فرسوده وجود دارد که باید با طراحی مدلهایی برای مشارکت ساکنان در منافع حاصل از نوسازی، این بافتها را احیا کرد.
قادری با تاکید بر اینکه حکمرانی خوب شهری تنها با تکیه بر انجام وظایف مصوب محقق نمیشود، اظهار داشت: مدیریت شهری باید به سمت تعامل با سایر نهادها برود، نمیتوان صرفاً به چند وظیفه تعریفشده اکتفا کرد، بلکه باید در موضوعاتی مانند درآمد، فرهنگ، تفریح، معنویت و اشتغال شهروندان نیز نقشآفرین بود.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: هدف ما جایگزینی شهرداری با سایر دستگاهها نیست، بلکه مدیریت، برنامهریزی و هدایت درست ظرفیتهاست. شهرداریها باید مسئولانه عمل کنند و با وقت گذاشتن و تعامل بینبخشی، زمینه زیست بهتر را برای مردم فراهم کنند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به ضرورت حرکت پیشروانه در مدیریت شهری گفت: انتظارات از شیراز بالاست و این شهر همواره منشا بسیاری از تحولات و تغییر ریلهای اساسی در کشور بوده است؛ بنابراین نباید منتظر بمانیم تا اتفاقات در سایر نقاط کشور بیفتد و سپس در شیراز اجرا شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از موضوعات نظری در حوزه حکمرانی شهری را میتوان ابتدا در مقیاس کوچک در شیراز آزمود، افزود: تجربههای موفق در زمینه قانون تامین مالی تولید و زیرساختها، نمونهای از ظرفیت شیراز در اجرای مدلهای نوین حکمرانی است که حتی مورد توجه نهادهای بینالمللی و مجالس دیگر کشورها نیز قرار گرفته است.
قادری با اشاره به ظرفیتهای استان فارس و شهر شیراز در پیشبرد الگوهای نوین حکمرانی، خواستار استفاده حداکثری از فرصتهای موجود با محوریت مدیریت شهری و بهرهمندی از تجربه و همراهی سایر دستگاهها شد و تاکید کرد: باید از مدلهایی استفاده کرد که هم به نیازهای مادی مردم پاسخ دهد و هم به ابعاد معنوی زندگی آنان توجه کند.
وی گفت: اگرچه در کشور هنوز مدیریت واحد شهری بهطور کامل تحقق نیافته، اما این مسئله نباید بهانهای برای بیتفاوتی به وظایف بینبخشی باشد، دستگاههای اجرایی، شهرداری و شورا میتوانند با تعامل و همافزایی، در حوزههای مختلفی چون درآمدزایی، فرهنگ، ورزش و گردشگری، ایفای نقش کنند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه هدف مدیریت شهری نباید صرفاً جایگزینی با دیگر نهادها باشد، اظهار کرد: مسئله اصلی، مدیریت، وقت گذاشتن، مسئولیتپذیری و استفاده از همه ظرفیتها در جهت حل مسائل مردم است و این نیازمند حکمرانی خلاق، منعطف و مهرورزانه است.