شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ | ۱۷ شوّال ۱۴۴۵ قمری | ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
سه شنبه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ ۱۳:۱۶
زمان مطالعه: 3 دقیقه
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تعداد معتادان متجاهر در فارس را حدود سه هزار نفر اعلام کرد و گفت: در استان فارس با وجود اینکه مراکزی هستند که می‌توان از آن‌ها برای نگهداری معتادان استفاده کرد اما ظرفیت لازم برای نگهداری و درمان معتادان متجاهر ایجاد نشده است.

به گزارش پیام خبر، اسکندر مومنی در سفر به استان فارس در دیدار با تولیت حرم شاهچراغ(ع) اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب نیز در جلسات آسیب‌های اجتماعی، بر حل مساله معتادان متجاهر تاکید ویژه‌ای داشتند.

وی ادامه داد: شایسته نیست معتادان بی‌خانمان و بی‌سرپناه در سطح شهر رها باشند، از طرفی معتادان، شهروند و هم‌وطن ما هستند و روا نیست که در خیابان‌ها و پارک‌ها بخوابند، آنها به مرحله‌ای رسیده‌اند که خانواده‌ها طردشان کرده‌اند، در اینجا دولت و حاکمیت می‌بایست آنان را ساماندهی کند. او اظهار داشت: ستاد مبارزه با موادمخدر در چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی، فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد و هر چهار حوزه را همسو با یکدیگر پیش می‌برد. وی با بیان اینکه ساماندهی معتادان متجاهر نیز با عنوان یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی همواره مورد توجه و دغدغه مسئولان امر بوده است، گفت: این ساماندهی اولویت کوتاه مدت ستاد است چراکه از نباید معتادانی که خانواده‌یشان آنها را رها کردند در سطح شهر رها باشند. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دولت باید این معتادان را ساماندهی کند، افزود: احداث 10 اردوگاه معتادان متجاهر در استان‌های کشور برای ساماندهی معتادان در دستور کار بوده که تاکنون در خراسان، اصفهان، قم، همدان و لرستان راه‌اندازی شده است. مومنی با اشاره به وضعیت استان تهران نیز بیان کرد: ظرفیت مراکز نگهداری معتادان در شهر تهران از 3600 نفر در سال 97 به 16 هزار نفر افزایش پیدا کرده که این کار به همت بسیج، نیروی انتظامی و سازمان زندان‌ها رخ داده است. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به جلسه اخیر این ستاد با رئیس‌جمهور گفت: مقرر شد که ظرفیت مراکز نگهداری از معتادان در تهران به 25 هزار نفر برسد که در این‌صورت نیازمندی تهران تکمیل می‌شود. مومنی با اشاره به وضعیت استان فارس تعداد معتادان متجاهر در این استان را حدود سه هزار نفر اعلام کرد و گفت: در استان فارس با وجود اینکه مراکزی هستند که می‌توان از آن‌ها برای نگهداری معتادان استفاده کرد اما ظرفیت لازم برای نگهداری و درمان معتادان متجاهر ایجاد نشده است. وی درباره نقش و مشارکت مردم در حوزه درمان اعتیاد افزود: فعالیت‌های اجتماعی همچون مدرسه‌سازی بیشتر مورد توجه مردم بوده اما در حوزه اعتیاد هنوز به مرحله‌ای که شاهد حضور گسترده خیرین باشیم، نرسیدیم در حالی که در حوزه توانمندسازی و صیانت مردم نقش مهمی دارند البته کارهای مردمی زمان‌بر است و نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. مومنی با اشاره به نقش ترتیب درست در جلوگیری از اعتیاد بیان کرد: 33 درصد افرادی که معتاد شده‌اند علت گرایش به مواد مخدر را نداشتن قدرت نه گفتن در مقابل پیشنهاد همسالان برای مصرف مواد مخدر عنوان کردند و 30 درصد نیز ‌گفتند ما فکر نمی‌کردیم با چند بار مصرف معتاد شویم. وی با بیان اینکه باید قدرت نه گفتن و صیانت درونی افراد افزایش یابد، عنوان کرد: در کنار آن ایجاد آگاهی نسبت به عواقب مصرف مواد مخدر سبب کاهش گرایش به سمت مواد مخدر می‌شود.

 

کد خبر 172623

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید