به گزارش پیام خبر، یحیی علیرضا پور در آیین افتتاحیه رشته نان، شیرنی و شکلات در جوار کارخانه نان دهقان در حومه شیراز اظهار کرد: بزرگترین کار فرهنگی ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و حل معیشت مردم است.
وی افزود: اگر نیم نگاهی به جامعه بیاندازیم مشاهده میکنیم که فقر مهارت آموزی در جامعه موج میزند و نیاز همه دستگاه ها برای توسعه و ایجادمهارت به هنرجویان علاقه مند وجویای کار تلاش بیشتری کنیم.
علیرضا پور تصریح کرد: با تلاش های صورت گرفته و همیاری و همکاری سایر دستگاه ها در سال تحصیلی جدید تاکنون ۶ واحد هنرستان جوار و وابسته را در استان راهاندازی کرده ایم.
رئیس اداره فنی وحرفهای وکاردانش اداره کل آموزش و پرورش فارس، افزود: امروز رشته نان و شیرینی و شکلات را با مساعدت و مشارکت بخش خصوصی در دو هنرستان دخترانه شهدای بدر و پسرانه شهید شهرستانی ناحیه سه شیراز راه اندازی کردیم و محل کار عملی این رشته را نیز در کارخانه نان افتتاح کردیم.
بنیانگذار رشته نان شیرینی و شکلات در ایران نیز در این جلسه با تشریح سابقه صنعت نان در ایران، اظهار کرد: بهبود دهنده، مواد نان را ابتدا از کشور آلمان وارد کردیم اما در ادامه با قطع همکاری با شرکت آلمانی با تلاش نیروهای بومی توانستیم این مواد را تولید و به رونق صنعت نان کمک کنیم.
حبیب الله حداد، افزود: امروز در شرکت های مرتبط با تولید بهبود دهندگان نان در سطح کشور بیش از ۵۰۰ متخصص فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر،احساس نیاز به ورود این صنعت به آموزش و پرورش و هنرستان ها باعث شد تا در این موضوع اقدام کنیم بنابراین پس از مکاتبه با وزارت آموزش و پرورش موفق به راه اندازی رشته نان و شیرینی در تعدادی از هنرستان های کاردانش شدیم.
حداد، دنیای نان را بسیار فراتر از این چند نوع نان موجود در نانوایی ها اعلام و عنوان کرد: کاهش ضایعات نان موضوعی است که همواره دغدغه ما بوده است لذا در همین در رشته نان ۲۷ هنرستان در سطح کشور تاسیس و بیش از ۱۰۰۰ هنرجو در این هنرستان ها در حال تحصیل هستند.
وی گفت: امروز در شیراز رشته نان، شیرینی و شکلات راه اندازی کردیم و هنرجویان محتوای تئوری را در کلاس های درس هنرستان و کار عملی را در کارخانه نان انجام می دهند.
بنیانگذار رشته نان، شیرینی و شکلات ادامه داد: این رشته فنی بسیار مورد نیاز است و ما دو ماموریت در هنرستان های کاردانش داریم؛ اول رصد آخرین اطلاعات نان در جهان و دوم رصد ظرفیت های موجود در زمینه تولید نان، بنابراین باید تمام برنامه ها با این رویکرد تدوین شود.
مدیرکل دفترهماهنگی اموراقتصادی استانداری فارس نیز در این آیین، اظهار کرد: از حمایت های آموزش و پرورش از صنعت نان با ایجاد این رشته تشکر می کنیم.
مرتضی شریفی گفت: راه اندازی رشته های مهارتی مانند رشته نان و شیرینی نقش موثری در اشتغال دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه ضایعات نان در ایران بیش ازاستانداردهای جهانی است لذاامیدواریم با ارایه مهارت های لازم به هنرجویان رشته نان این مشکلات را در آینده شاهد نباشیم.
شریفی افزود: انتظار می رود نیروی متخصص در این هنرستان تربیت و روانه بازار کار شوند.
وی ادامه داد: استان فارس جزاستانهای توریست پذیر است لذا با ارتقای کیفیت شیرینی و شکلات می توان جذابیت های گردشگری را در استان تقویت کنیم.
مدیرکل دفترهماهنگی اموراقتصادی استانداری فارس گفت: شایسته است مجموعه اتاق اصناف و غله استان تعامل سازنده ای با آموزش و پرورش در تقویت و توسعه مهارت نان و شیرینی داشته باشد.
رئیس غله و خدمات بازرگانی استان، نیز گفت: تمام تلاش ها در فرآیند تولید گندم و تبدیل آن به آرد در کیفیت نان به ثمر می نشیند و اگر نان با کیفیت نباشد تمام زحمات هدر رفته است.
جمالی افزود: اداره غله و خدمات بازرگانی با تمام توان از این رشته فنی حمایت خواهد کرد.