
رییس کمیسیون سلامت ،محیط زیست و خدمات شورای شهر خبرداد:
تصفیه خانه محلی قصردشت در نیمه سال وارد مدار بهره برداری
به گزارش پیام خبر، مجموعه شورا و شهرداری شیراز ، این روزها گامی فراتر از شعارهای محیطزیستی برداشته و با برنامه ریزی برای احداث تصفیهخانههای محلی در مناطق شش و یک و حتی ده چشماندازی ملموس از توسعه پایدار و حفظ باغشهر تاریخی را ترسیم کرده است تا بتواند از منابع آب های خاکستری برای نجات باغ ها استفاده کند.
در شرایطی که بسیاری از شهرها همچنان درگیر مباحث تئوریک و طرحهای کاغذی هستند، شورای اسلامی شهر شیراز با نظارت میدانی، پروژههایی را دنبال میکند که نهتنها آینده فضای سبز شهر را تضمین میکند، بلکه الگویی قابلتعمیم برای سایر کلانشهرهای کشور خواهد بود.
آب های خاکستری، ناجی باغهای قصر دشت
مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در بازدید از پروژه تصفیه خانه محلی در بلوار چمران جنوبی، از پیشرفت ۷۵ درصدی تصفیهخانه فاضلاب قصر دشت خبر داد.
به گفته او، این پروژه در نیمه اول سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید و نقش آن در تامین آب برای باغهای شهر بهویژه در منطقه ۶ و یک ، کاملاً راهبردی و حیاتی است.
زارعی گفت: بسیاری از باغها در این منطقه طی سالهای اخیر با کمآبی مواجه بودهاند، اما با راهاندازی این تصفیهخانه، حدود ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب تصفیهشده در اختیار شبکه آبیاری قرار خواهد گرفت؛ اتفاقی که چرخه آبیاری ۸۵ روزه را به حدود یک ماه کاهش میدهد و عملاً ضامن بقا و پایداری این باغها خواهد بود.
رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز عنوان کرد: نقشه انتقال هوشمند آب برای تمام باغها، فارغ از مالکیت برخلاف طرحهایی که صرفاً در محدوده تملک شهرداری اجرا میشوند و این طرح نگاه جامعی به فضای سبز دارد و برای تمام باغها ـ چه متعلق به مردم و چه در مالکیت شهرداری ـ برنامه انتقال هوشمند آب پیشبینی شده است.
او افزود: در کنار تکمیل تصفیهخانه، پیمانکار مجزایی برای اجرای شبکه انتقال، شناسایی نقاط تنش و طراحی الگوی مصرف مشخص شده است. هدف ما فقط تولید آب نیست، رساندن درست و عادلانه آن به باغهای نیازمند است.
سه تصفیهخانه دیگر در دستور کار شورا
زارعی از احداث سه پروژه دیگر در حوزه تصفیهخانه های محلی و تامین اعتبار در بودجه 1404 شهرداری خبر داد که بهزودی مراحل اجرایی آنها آغاز میشود. نخست، تصفیهخانه پارک مادر با ظرفیت ۵۰ تا ۱۰۰ لیتر بر ثانیه که آبیاری فضای سبز مناطق 5 و 4را تامین خواهد کرد. دوم، تصفیهخانه قصر قمشه که با توجه به گستردگی اراضی، یک نیاز فوری تلقی میشود. اما در مورد وجود تصفیه خانه در محدوده جوادیه باید گفت که که چالش این محدوده شهری نه کمآبی، بلکه بالا آمدن آب در فصل زمستان و اختلاط آن با فاضلاب است
مهندس زارعی تصریح کرد: در منطقه جوادیه، نقش شرکت آبفا کلیدی است و شورا خواستار اقدام فوری برای مهار آبهای سطحی آلوده و بازطراحی سیستم جمعآوری فاضلاب در این منطقه شده است.
از حرف تا عمل، شورا پای کار محیط زیست
زارعی با تاکید بر اینکه شورای ششم در حوزه محیط زیست تنها به بیانیه و شعار اکتفا نکرده، گفت: طرحهایی مانند احداث تصفیهخانه های محلی، صرفاً پاسخ به یک مطالبه زیستمحیطی نیست، بلکه حرکتی راهبردی برای امنیت آبی، تثبیت فضای سبز و گسترش آن در آینده است.