به گزارش پیام خبر از اراک، یعقوب توکلی امروز 20 دی در نشستی با عنوان «رسانه به مثابه حافظه تاریخی یک ملت» که به مناسبت سالروز شهادت امیرکبیر و در حاشیه نشست شورای اطلاع رسانی استان مرکزی برگزار شد، گفت: امیرکبیر تنها فردی بود که نخستین رسانه رسمی را در ایران به نام روزنامه وقایع اتفاقیه منتشر کرد.
مورخ و استاد دانشگاه با بیان اینکه رسانه ها از بطن مشروطه بیرون آمدند افزود: دشمن همیشه از رسانه و شعر هراس داشته زیرا این دو وسیله ی هستند تا مردم را از همه مسایل سیاسی و اجتماعی روز آگاه کند؛ اوج دوران طلایی و شکوفایی مطبوعات از حیث اثرگذاری و نه محتوا، مربوط به دوره مشروطه بود و بعد از جنگ های جهانی و تاسیس رادیو غرب با دارا بودن علم اشغالگری توانستند مطبوعات را از ایرانیان بگیرند و جای آن را با رادیو پر کنند.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند انقلاب اسلامی محصول موج دوم رسانه یعنی ضبط صوت بود، ادامه داد: انقلاب اسلامی از فضای رسانه ای آن زمان استفاده کرد؛ درباره تأثیر مطبوعات خارجی و بنگاه های خبری خارج از کشور در بخشی از ادبیات سیاسی کشور ما تا حدودی افراط و تفریط صورت گرفته است.
دکتر توکلی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران چهار پایه اساسی اسلام، تشیع، ایران و انقلاب اسلامی دارد که به هم متصل هستند و امروزه ما از 4 طرف مورد هجمه قرار داریم.
این مورخ و استاد دانشگاه گفت: امیرکبیر با شناخت و درک صحیح از خطرات فساد و دشمنان آن زمان مانند بهائیان و انگلیس از هر طرف مورد هجمه قرار گرفته بود.
- برچسب
- اراک
- استان مرکزی
- امیرکبیر
- شهدا





