چهارشنبه, ۲۴ تیر ۱۴۰۵ | ۲۹ محرّم ۱۴۴۸ قمری | ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۶ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
یکشنبه, ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ ۱۱:۲۵
زمان مطالعه: 2 دقیقه
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: بیش از ۹۰ درصد منابع آبی زیرزمینی در اختیار بخش کشاورزی است.

به گزارش پیام خبر از اراک، عزت اله آمره ای با تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت این نعمت الهی گفت: حال منابع آبی استان مرکزی اصلا خوب نیست و این مهم به علت کاهش بارندگی ها و همچنین استفاده بی‌رویه از منابع آبی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با تاکید بر اینکه در استفاده از منابع آبی زیرزمینی نگرانی مربوط به بخش کشاورزی است افزود: بیش از ۹۰ درصد منابع آبی زیرزمینی در اختیار این بخش است.

وی در ادامه با بیان اینکه دومین خطری که منابع آبی را تهدید می‌کند، وضعیت کشاورزان اجاره‌کار در استان مرکزی است، خاطر نشان کرد: کشاورزانی که از سایر استان‌ها وارد استان مرکزی شده و به تولید محصولات پر آب بر مشغول هستند تهدید بزرگی برای منابع آبی ما هستند که باید این مهم در دستور کار مسوولان قرار گیرد.

این مقام مسوول در ادامه با بیان اینکه مطالعات اولیه طرح انتقال آب دریا به استان‌های فلات مرکزی از جمله سرزمین آفتاب انجام شده است بیان کرد: در این طرح بزرگ، انتقال آب دریا برای استان‌های یزد، کرمان، مرکزی و اصفهان در دستور کار است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی اضافه کرد: مطالعات تکمیلی نیز در دستور کار است و برخی استان‌ها تا پایان سال از انتقال آب دریا بهرمند می‌شوند.

آمره ای با بیان اینکه اجرای این طرح با کمک صنایع بزرگ استان عملیاتی می‌شود، خاطر نشان کرد: این طرح برای آشامیدن و صنعت پیش بینی شده و با توجه به هزینه بر بودن، امکان استفاده در بخش کشاورزی وجود ندارد. این مقام مسوول در ادامه با بیان اینکه چند سال است که کشور با پدیده خشکسالی مواجه شده است بیان کرد: استان مرکزی نیز این وضعیت را تجربه کرده و منجر به خشک شدن رودخانه و کاهش سفرهای آب زیرزمینی شده‌ است.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی افزود: اکنون دشت‌های استان مرکزی ۲۰۰ میلیون مترمکعب در طول سال با کسری آب مواجه هستند.

 

کد خبر 214553

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید