پنجشنبه, ۲۵ تیر ۱۴۰۵ | ۰۱ صفر ۱۴۴۸ قمری | ۱۶ ژوئیه ۲۰۲۶ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
پنجشنبه, ۱۹ مهر ۱۴۰۳ ۰۹:۳۵
زمان مطالعه: 4 دقیقه
هرچند که تعطیلی زنجیره ای و مشکلات پیش روی واحد های صنعتی در لابه لای مباحث سیاسی و صفحات مجازی استان گم شده‌ و از اهمیت کمتری برخوردار باشد اما علیرغم آمار و ارقام و وعده ها و قول ها که حکایت از کاهش‌ آمار بیکاری و رونق تولید دارد.

به گزارش پیام خبر، هرچند که تعطیلی زنجیره ای و مشکلات پیش روی واحد های صنعتی در لابه لای مباحث سیاسی و صفحات مجازی استان گم شده‌ و از اهمیت کمتری برخوردار باشد اما علیرغم آمار و ارقام و وعده ها و قول ها که حکایت از کاهش‌ آمار بیکاری و رونق تولید دارد ولی متاسفانه حکایت ضرر و زیان سرمایه گذاران و بیکاری نان آوران و کاهش تولید و افزایش قیمت چیزی است که در عالم واقع نسیب صنعت و تولید فارس شده است.

متاسفانه تعطیلی‌های پی در پی صنایع در فارس در روزها و ماههای گذشته، حکایت از اولویت داشتن سیاست و دعواهای جناحی بر اقتصاد و معیشت مردم داشته است که علی‌رغم شعارهای رنگارنگ دولت‌ها علی الخصوص دولت چهاردهم مبنی بر حمایت از سفره های مردم ولی خلاف آن را شاهد هستیم.

«تعطیلی بزرگترین کارخانه فولاد بخش خصوصی کشور در شهرستان کوار» عنوان خبری بود که در روزهای میانی تابستان در رسانه‌های استان فارس منتشر شد و مدیر کارخانه ذوب‌آهن کوار در یک مصاحبه از توقف تولید آن به دلیل قطع برق و بیکاری کارگران خبر داده بود. 

در همان زمان مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس و بوشهر در خصوص قطع برق این واحد بزرگ صنعتی گفته بود که هر ساله به دلیل مدیریت مصرف به ناچار برق تعدادی از واحدهای صنعتی را کم می‌کنیم.

چندی بعد معاون عمرانی استانداری فارس در هفته دولت با اشاره اعمال خاموشی و قطع برق گفته بود که خط قرمز ما، قطع برق بخش خانگی است و تلاش می شود که کمبود برق استان بین بخش های کشاورزی، صنعت و خانگی تقسیم شود و این کمبود از طریق اعمال خاموشی در این بخش ها جبران گردد.

این روزها این قصه پر غصه ادامه دارد و حمایت و رونق تولید در حرف مانده ولی در عمل به تعطیلی و خالی شدن سفره های کارگران انجامیده است که در آخرین نمونه به کارخانه سیمان لامرد محدودیت مصرف گاز از ۱۷ مهر ابلاغ شده است که بلافاصله پس از رفع محدودیت و قطعی چهارماهه برق و عدم همکاری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی فارس جهت ذخیره سازی سوخت جایگزین و عوامل دیگر باعث عدم توان تولید با ظرفیت اسمی و یا حتی اقتصادی در کارخانه سیمان لامرد گردیده و اعلام شده است که در زمستان پیش رو و از چندی دیگر هم محدودیت برق مجددا اعمال خواهد شد.

شرکت کارخانه سیمان لامرد به خاطر این مشکلات در کنار برخوردهای توهین آمیز و دشمن مآبانه‌ی مدیران شرکتهای گاز و پخش فرآورده‌های نفتی فارس در روزهای اخیر و انفعال مدیران استانی مرتبط با تولید و صنعت باعث گردیده که رمق کار و مدیریت شرایط سخت و بحرانی گفته شده از مدیران و سرمایه گذاران آن شرکت گرفته شود.

این کارخانه هم علی‌رغم میل مدیران از سویی و کاهش شدید تولید، توقفات متعدد بعلت کمبود قطعات و تجهیزاتی که در نتیجه نوسانات برق و گاز بیشتر مستهلک شده از سوی دیگر باعت زیانده شدن تولید و ناترازی درآمد به نسبت هزینه ها گردیده است که این شرایط همواره باعث به تاخیر افتادن یکی دوماهه حقوق کارگران این صنعت شده است.

این در حالی است که نه تنها سرمایه در گردشی تامین نمی شود بلکه اندک منابعی که با تولید و فروش جمع میشود باید صرف پرداختی های گاز و برق و تامین اجتماعی و مسوولست اجتماعی و حقوق دولتی صنعت معدن و …گردد.

مدیران این واحد صنعتی هم تولید را در شرایط نابرابر موجود مقدور ندانسته و باعث زیان بیشتر شرکت و کارگران شاغل در آن می‌دانند و تا رفع این مشکلات اساسی تولید، مجبور به تعطیلی کارخانه شده‌اند و در این میان تعطیلی کارخانه سیمان لامرد باز نشان می‌دهد که مسائل سیاسی بر حل مشکلات تولید و صنعت در استان اولویت دارد.

 

کد خبر 240045

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید