یکشنبه, ۲۱ تیر ۱۴۰۵ | ۲۶ محرّم ۱۴۴۸ قمری | ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۶ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
شنبه, ۰۹ خرداد ۱۴۰۵ ۲۳:۲۵
زمان مطالعه: 7 دقیقه
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز ضمن تشریح عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۴، از شناسایی ۱۰۰ ساختمان ناایمن در سطح شهر، قرار داشتن ۹ ساختمان در وضعیت خیلی ناایمن، افزایش مأموریت‌های عملیاتی، رشد آموزش‌های تخصصی و برنامه ورود پهپادهای آتش‌نشان تا پایان سال خبر داد.

به گزارش پیام خبر، آتش پاد هادی عیدی پور، در نشست خبری صبح امروز، ضمن تشریح عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۴، از شناسایی ۱۰۰ ساختمان ناایمن در سطح شهر، قرار داشتن ۹ ساختمان در وضعیت خیلی ناایمن، افزایش مأموریت‌های عملیاتی، رشد آموزش‌های تخصصی و برنامه ورود پهپادهای آتش‌نشان تا پایان سال خبر داد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه آتش‌نشانی امروز تنها به اطفای حریق محدود نمی‌شود، گفت: بخش قابل توجهی از مأموریت‌های این سازمان مربوط به امداد و نجات شهری، پیشگیری، آموزش عمومی و پایش ایمنی ساختمان‌ها است و همین موضوع، توسعه تجهیزات، نیروی انسانی و زیرساخت‌های عملیاتی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

وی با ارائه گزارشی از آمار عملکرد سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، میزان تماس‌ها و مأموریت‌های ثبت‌شده در سازمان آتش‌نشانی شیراز نسبت به سال قبل ۲۴ درصد افزایش داشته است. به گفته او، این افزایش نشان‌دهنده بالا بودن حجم خدمات‌رسانی آتش‌نشانان در سطح شهر و در عین حال ضرورت توجه بیشتر به حوزه پیشگیری است.

عیدی‌پور افزود: در میان مأموریت‌های انجام‌شده، بیشترین سهم مربوط به حوادث و نجات افراد محبوس در آسانسور بوده است؛ موضوعی که در سال گذشته نسبت به سال قبل ۴۸ درصد افزایش داشته و به یکی از پرتکرارترین مأموریت‌های آتش‌نشانان شیراز تبدیل شده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در ادامه با اشاره به خروجی عملیات‌ها گفت: در سال ۱۴۰۴، ۸۳۴ نفر در جریان حوادث مختلف توسط نیروهای آتش‌نشانی شیراز نجات یافتند. او تأکید کرد که این آمار، بخشی از تلاش شبانه‌روزی نیروهای عملیاتی در حوادث شهری، محبوسی‌ها، مأموریت‌های امداد و نجات و سایر رخدادهای اضطراری را نشان می‌دهد.

عیدی‌پور یکی از مهم‌ترین رویکردهای سازمان را گسترش آموزش‌های عمومی و تخصصی عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۴، مجموع آموزش‌های ارائه‌شده به ۸۹ هزار و ۹۴۵ نفر-ساعت رسیده است. این آموزش‌ها در بخش‌های مختلف و برای گروه‌های هدف متنوع، از جمله شهروندان، دانش‌آموزان و نیروهای عملیاتی اجرا شده است.

وی همچنین با اشاره به آموزش‌های تخصصی برای آتش‌نشانان افزود: برای ارتقای سطح آمادگی نیروها، دوره‌های متعددی در حوزه‌های عملیاتی، امداد و نجات و دانش فنی برگزار شده و در برخی شاخص‌ها، رشد آموزش نسبت به سنوات گذشته چشمگیر بوده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز در ادامه از تقویت بدنه انسانی این مجموعه خبر داد و گفت: ۳۰۰ نیروی جدید جذب این سازمان شده‌اند و آموزش‌های لازم برای ورود به عرصه عملیات و خدمات ایمنی برای آن‌ها برگزار شده است.

به گفته او، افزایش نیروی انسانی متخصص، بخشی از برنامه سازمان برای پاسخگویی بهتر به نیازهای شهر در حوزه ایمنی و امدادرسانی است.

عیدی‌پور با اشاره به توسعه زیرساخت‌های عملیاتی آتش‌نشانی در شیراز گفت: در سال‌های اخیر روند افزایش ایستگاه‌ها، به‌روزرسانی تجهیزات و نوسازی ناوگان با جدیت دنبال شده است. وی افزود: تقویت این زیرساخت‌ها باعث شده توان سازمان برای مقابله با حوادث مختلف، به‌ویژه در ساختمان‌های بلندمرتبه و نقاط پرتردد شهری، ارتقا پیدا کند.

وی همچنین از بهبود تجهیزات و برنامه‌ریزی برای توسعه امکانات مورد نیاز آتش‌نشانان خبر داد و گفت این اقدامات در کنار آموزش و افزایش نیروی انسانی، مجموعه آتش‌نشانی شیراز را برای مأموریت‌های پیچیده‌تر آماده‌تر کرده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در بخش مهمی از سخنان خود به موضوع ایمنی ساختمان‌ها پرداخت و گفت: در قالب برنامه‌های پایش و ارزیابی، ۱۰۰ ساختمان ناایمن در سطح شهر شیراز شناسایی و بررسی شده‌اند.

وی افزود: از این تعداد، ۹ ساختمان در وضعیت «خیلی ناایمن» قرار دارند؛ ساختمان‌هایی که به دلیل شرایط خاص، باید با قید فوریت در دستور کار دستگاه‌های مسئول برای رفع خطر، اصلاح وضعیت و تعیین تکلیف قرار گیرند.

عیدی‌پور با اشاره به برخی از این ساختمان‌ها گفت: پاساژهای کویتی‌ها، انتظاری، بهار، کاخ نور، مسعود و پیروزی و مهمان‌پذیرهای دریا، سعدی و سپید از جمله اماکنی هستند که در فهرست ساختمان‌های دارای وضعیت خیلی ناایمن قرار گرفته‌اند.

وی تأکید کرد: هدف سازمان آتش‌نشانی از اعلام این موارد، صرفا اطلاع‌رسانی نیست، بلکه پیشگیری از بروز حوادث، کاهش ریسک در مراکز پرتردد و الزام مالکان و بهره‌برداران به رفع نواقص ایمنی است.

به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز، روند پایش ساختمان‌ها با همکاری دستگاه‌های مسئول از جمله شهرداری، مراجع مرتبط و نهادهای تخصصی دنبال می‌شود و یکی از اهداف اصلی آن، شناسنامه‌دار کردن ساختمان‌های ناایمن و پرخطر در سطح شهر است.

او افزود: با اجرای این فرایند، وضعیت ایمنی ساختمان‌ها به‌صورت دقیق مشخص می‌شود و مسیر پیگیری حقوقی، اجرایی و فنی برای اصلاح نواقص نیز شفاف‌تر خواهد شد.

عیدی‌پور در بخش دیگری از این نشست از برنامه سازمان برای ورود فناوری‌های جدید به چرخه عملیات خبر داد و گفت: پهپادهای آتش‌نشان تا پایان سال به ناوگان عملیاتی سازمان آتش‌نشانی شیراز اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه استفاده از این تجهیزات می‌تواند تحولی در مدیریت صحنه حادثه ایجاد کند، گفت: پهپادها در پایش سریع محل حادثه، ارزیابی شرایط، شناسایی نقاط پرخطر، کمک به فرماندهی عملیات و افزایش ایمنی نیروهای عملیاتی نقش مؤثری خواهند داشت.

رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز افزود: ورود این تجهیزات با هدف ارتقای توان عملیاتی، بهره‌گیری از فناوری‌های نو و افزایش دقت و سرعت تصمیم‌گیری در مأموریت‌ها در دستور کار قرار گرفته و تلاش می‌شود تا پایان سال این ظرفیت به سازمان اضافه شود.

عیدی‌پور در جمع‌بندی سخنان خود، با تأکید بر اینکه مدیریت ایمنی شهری تنها با حضور آتش‌نشانی محقق نمی‌شود، گفت: اگرچه توان عملیاتی، تجهیزات و نیروی انسانی اهمیت زیادی دارد، اما اصل مهم، پیشگیری از حادثه است. او از شهروندان، مالکان ساختمان‌ها، مدیران مراکز تجاری و دستگاه‌های مسئول خواست در مسیر ارتقای ایمنی، همکاری بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با تکیه بر آموزش، توسعه زیرساخت‌ها، پایش ساختمان‌های پرخطر و بهره‌گیری از فناوری‌های نو، تلاش می‌کند سطح ایمنی شهر را ارتقا دهد و از بروز حوادث سنگین جلوگیری کند.

آتش‌پاد هادی عیدی‌پور در این نشست خبری با تأکید بر ضرورت صیانت از جان و مال شهروندان، پرونده ایمنی ساختمان‌های بزرگ شهر را گشود و اعلام کرد: با همکاری مشترک دادستانی، شهرداری و سازمان نظام مهندسی، طرح پایش مستمر ایمنی اماکن تجمعی با جدیت دنبال می‌شود که در پی آن تا کنون ۱۰۰ ساختمان ناایمن در شیراز شناسایی شده‌اند.

وی با اعلام نام ۹ ساختمان تجاری و اقامتی بسیار پر ریسک (بحرانی) که در اولویت برخورد و ایمن‌سازی قرار دارند، تصریح کرد: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که وضعیت ایمنی این ۹ مرکز تجاری و اقامتی شامل پاساژ بهار، کاخ نور، انتظاری، مسعود، پیروزی، کویتی‌ها و مهمان‌پذیرهای دریا، سپید و سعدی از نظر بار حریق، سیستم‌های اطفای حریق و مسیرهای خروج اضطراری در شرایط بحرانی قرار دارد و پرونده کارشناسی آن‌ها جهت اقدامات بعدی تشکیل شده است.

 

کد خبر 268306

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید