دوشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۵ | ۲۷ محرّم ۱۴۴۸ قمری | ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۶ میلادی
هدر بالا
  1. اجتماعی
سه شنبه, ۰۹ تیر ۱۴۰۵ ۰۹:۲۵
زمان مطالعه: 7 دقیقه
مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز به راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق اشاره کرد و افزود: نصب سایبان بر روی کولرهای آبی و گازی می‌تواند به شکل قابل توجهی راندمان دستگاه‌ها را افزایش داده و مصرف انرژی و آب را کاهش دهد.

به گزارش پیام خبر، احمدرضا خسروی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف انرژی و توسعه زیرساخت‌های برق گفت: توسعه شبکه هوشمند، حرکت به سمت انرژی‌های پاک، افزایش تاب‌آوری در شرایط بحران و ارتقای خدمات‌رسانی به شهروندان از مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز با اشاره به چشم‌انداز شرکت توزیع برق شیراز اظهار کرد: این شرکت با رویکرد «پیش به سوی تعالی با شبکه هوشمند، خدمات پیشرو و شهر پایدار» برنامه‌های خود را دنبال می‌کند. وی افزود: در همین راستا مدلی با عنوان «خِدا» در شرکت طراحی شده که برگرفته از سه مفهوم خدمتگزاری، دوستدار محیط‌زیست بودن و ارزش‌آفرینی برای سازمان و شهر تاریخی و فرهنگی شیراز است.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها از همکاران راهبردی صنعت برق به شمار می‌روند، گفت: اطلاع‌رسانی دقیق درباره مصرف بهینه انرژی، فرهنگ‌سازی و انعکاس دغدغه‌های مردم نقش مهمی در اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف دارد و تعامل با رسانه‌ها در این مسیر ضروری است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز در ادامه به برنامه «۱۴ مگاپروژه گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۵» اشاره کرد و گفت: این برنامه از سوی وزارت نیرو به شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع در سراسر کشور ابلاغ شده و حوزه‌های فنی، فرهنگی و اجتماعی را در بر می‌گیرد تا بتوان تابستان پیش‌رو را بدون مشکل جدی پشت سر گذاشت.

خسروی با اشاره به ناترازی موجود در بخش انرژی کشور افزود: به دلیل مشکلات اقتصادی و سرمایه‌گذاری ناکافی در سال‌های گذشته، زیرساخت‌های انرژی با چالش مواجه شده و عبور از این شرایط بدون همدلی و مدیریت مصرف ممکن نیست. به گفته وی، همه بخش‌های جامعه از خانوارها تا کشاورزان، صنایع، مراکز درمانی و واحدهای تجاری باید در مصرف بهینه انرژی مشارکت داشته باشند.

وی همچنین به اجرای طرح «مهتاب» با هدف مدیریت هوشمند تلفات انرژی برق اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای این طرح مقابله با برق‌های غیرمجاز است؛ موضوعی که به‌ویژه در برخی ساخت‌وسازهای فاقد مجوز، استفاده از دستگاه‌های استخراج رمز ارز یا برای کاهش هزینه‌ها مشاهده می‌شود و خسارات قابل توجهی به شبکه برق وارد می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز درباره مصرف برق در بخش روشنایی‌های غیرضروری نیز اظهار کرد: در برخی واحدهای تجاری برای جلب توجه مشتری از تعداد زیادی چراغ و ریسه‌های روشنایی استفاده می‌شود که مجموع مصرف آن قابل توجه است.

وی تأکید کرد: علاوه بر اقدامات نظارتی، فرهنگ‌سازی در این زمینه ضروری است زیرا صرفاً با برخوردهای قانونی نمی‌توان این مسئله را حل کرد.

خسروی در ادامه به پویش ملی «۲۵ درجه» اشاره کرد و گفت: تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی ۲۵ درجه می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف برق داشته باشد.

به گفته وی، از مجموع حدود ۸۰ هزار مگاوات مصرف برق کشور در زمان اوج، نزدیک به ۳۵ هزار مگاوات مربوط به وسایل سرمایشی است.

وی افزود: اگر در این بخش مدیریت مصرف انجام شود، امکان کاهش ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات مصرف وجود دارد؛ رقمی که تقریباً معادل میزان ناترازی برق کشور است و می‌تواند از بروز خاموشی‌ها در تابستان جلوگیری کند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز همچنین از اجرای طرح «سبا» (سفیران بهینه‌سازی انرژی) خبر داد و گفت: این طرح با رویکرد فرهنگی برای آموزش نونهالان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها طراحی شده تا فرهنگ مصرف بهینه انرژی به صورت ریشه‌ای در جامعه نهادینه شود.

وی بر نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در ترویج فرهنگ صرفه‌جویی تأکید کرد و گفت: مشارکت عمومی و آگاهی‌بخشی اجتماعی مهم‌ترین راهکار برای عبور از چالش‌های حوزه انرژی و توزیع عادلانه برق در کشور است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز با اشاره به وضعیت مصرف برق در فصل گرم سال گفت: میزان خاموشی‌ها به تعادل میان تولید و مصرف برق بستگی دارد و هر زمان که مصرف از تولید پیشی بگیرد، ناترازی در شبکه ایجاد می‌شود.

خسروی اظهار کرد: سازوکار صنعت برق بر پایه تراز میان عرضه و تقاضاست؛ یعنی در هر لحظه باید میزان تولید و مصرف برق با یکدیگر برابر باشد. هرچه فاصله میان این دو بیشتر شود، احتمال اعمال خاموشی‌ها نیز افزایش می‌یابد.

وی افزود: بر اساس تکالیف تعیین‌شده در شورای عالی امنیت ملی، برای بخش‌های مختلف از جمله صنایع، کشاورزی، ادارات، مراکز تجاری و مشترکان خانگی برنامه‌های مشخصی برای مدیریت مصرف تدوین شده است.

به گفته خسروی، شهرک‌های صنعتی، مشترکان پرمصرف و واحدهای کشاورزی موظف به همکاری در کاهش مصرف برق هستند و برای ادارات نیز کاهش ۲۵ درصدی مصرف در ساعات اداری و ۶۰ درصدی در خارج از ساعات کاری در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز ادامه داد: در بخش خانگی نیز الگوی مصرف تعریف شده و در برخی شهرها کنترل‌های هوشمند برای مدیریت بار در نظر گرفته شده است تا فشار مصرف بر شبکه کاهش یابد.

خسروی با بیان اینکه تا کنون با اجرای این برنامه‌ها از بروز خاموشی‌های گسترده جلوگیری شده است، گفت: پیش‌بینی دقیق خاموشی‌ها ممکن نیست، زیرا عوامل متعددی از جمله خروج ناگهانی نیروگاه‌ها از مدار یا افزایش ناگهانی دما و مصرف برق بر وضعیت شبکه تأثیر می‌گذارد.

وی تأکید کرد: مهم‌ترین اولویت صنعت برق حفظ پایداری شبکه است و در صورتی که تعادل شبکه به خطر بیفتد، برای جلوگیری از فروپاشی شبکه ناچار به اعمال خاموشی‌های مقطعی در برخی مناطق خواهیم بود، زیرا در صورت از دست رفتن شبکه، بازگرداندن آن ممکن است چندین روز زمان ببرد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز با اشاره به کنترل مصرف در بخش‌های مختلف افزود: در حال حاضر مصرف برق صنایع، کشاورزی و ادارات به‌صورت مستمر رصد می‌شود و در صورت رعایت نکردن سهمیه‌های تعیین‌شده، برق این مشترکان قطع خواهد شد.

خسروی در ادامه نقش مردم در مدیریت مصرف را بسیار مهم دانست و گفت: کاهش مصرف‌های کوچک در کنار یکدیگر می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش ناترازی برق داشته باشد.

وی همچنین به راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق اشاره کرد و افزود: نصب سایبان بر روی کولرهای آبی و گازی می‌تواند به شکل قابل توجهی راندمان دستگاه‌ها را افزایش داده و مصرف انرژی و آب را کاهش دهد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز درباره استفاده گسترده از کولرهای گازی در شهرهای خشک نیز گفت: بسیاری از کولرهای گازی برای اقلیم‌های مرطوب طراحی شده‌اند و در شهرهایی مانند شیراز راندمان کمتری دارند. به عنوان نمونه ضریب عملکرد این دستگاه‌ها در شیراز حدود ۱.۸ است، در حالی که در شهرهایی مانند بندرعباس به حدود ۳.۶ می‌رسد.

خسروی در پایان از رسانه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و شهروندان خواست با مشارکت در پویش‌های مدیریت مصرف و ترویج فرهنگ صرفه‌جویی، صنعت برق را در عبور از اوج مصرف تابستان همراهی کنند.

 

کد خبر 269847

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید