به گزارش پیام خبر، روح الله منوچهری، امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اصحاب رسانه با قلم خود در راستای آگهی بخشی فعالیت دارند، گفت: خبرنگاران با قلم تلاش و کار می کند و خداوند هم به قلم قسم خورده و این وجه تشابه قابل توجه است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور افزود: در حوزه اطلاع رسانی، دانش شناسی و آگاهی بخشی یکی از رسالت ها و اهداف مجموعه کتابخانه ها در دنیا هست و خبرنگاران هم در موضوع آگاهی بخشی جامعه تلاش می کنند و این وجه تشابه قابل توجه است.
وی با یادآوری این مطلب که خبرنگاری حرفه ای سخت است و مطالبه گری می کند برای مردم اما خود اصحاب رسانه در برخی مطالبات خود مانده اند، اظهار کرد: با مطالبه گری موضوع برای مردم و مسئولین روشن می کنند.
منوچهری اضافه کرد: بیش از 20 میلیون برگ سند در مدیریت منطقه جنوب نگهداری می کنیم و همه دستگاه ها موظف هستند بایگانی راکد را در اختیار قرار دهند و آن بخشی که قابل نگهداری داشته باشد، نگه داشته و مابقی به سازمان مرکزی تحویل داده می شود و بیش از 750 مترمربع از فضای ادارات را از بایگانی آزادسازی کردیم.
وی گفت: بیش از 50 هزار تصویر برگ سند به رویت پژوهشگران مختلف رسیده است.
منوچهری با اشاره به موضوع واسپاری، گفت: واسپاری به معنای اینست که هر نسخه کتاب و یا نشریه که چاپ می شود برای نگهداشت دائمی با یک یا چند نسخه برای نگهداری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی واگذار می شد که این مهم هم از نیمه دوم سال گذشته مصوب شد که واسپاری در اختیار خانه کتاب قرار گیرد، اما اگر کتابی برای واسپاری در اختیار ما قرار گیرد حتما واسپاری انجام و سپس کتاب به سازمان کتابخانه ملی کشور تحویل می شود و یک هزار و 63 مورد واسپاری کتاب داشتیم.
وی با برای نگهداشت اسناد باید پایش محیطی انجام شود، افزود: بیش از یک هزار و 600 نوبت پایش محیطی انجام شده است و روزانه به صورت کاملا خودکار و دستی در سه نوبت پایش محیطی برای حفظ دما و رطوبت مناسب انجام می شود.
منوچهری با اشاره به اینکه 10 هزار و 263 عنوان پایان نامه را وارد مجموعه کردیم که ظرفیت سه برابری را شاهد بودیم، افزود: 6 هزار و 549 نشریه واسپاری انجام شده است.
وی از برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد و نمایشگاه های مختلف فیزیکی و دیجیتال، افزود: بازدید خوبی در طول یک سال گذشته داشتیم و افراد مختلف در بازدید با موضوع اسناد آشنا شدند.
منوچهری با اشاره به اینکه بزرگداشت هایی برای چهره های شاخص برگزار کردیم و جشنواره تجسم غدیر و بزرگداشت کتابداران که در گذشته و حال فعالیت داشته و دارند جز برنامه هایی بود که در سال جاری انجام شد.
وی گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در حوزه فعالیت فارس و کهگیلویه و بویر احمد فعالیت دارد.
منوچهری افزود: 112 سند از یک خیر دریافت کردیم و به مجموعه اضافه شد و حدود 130 عنوان سند به این مرکز هدیه شده است.
وی با اشاره به اینکه کهن ترین موجود در سازمان اسناد ملی مربوط به سال 726 هجری قمری است که در منطقه ای در فارس نگاشته شده است، افزود: سند دیگری در 826 هجری قمری در مورد موقوفات کازرونی وجود دارد.
منوچهری در پاسخ به سئوالی در مورد تعداد قرآن های خطی هم گفت: آستان قدس حدود 21 هزار نسخه خطی قرآن دارد و به همین رو نتوانستند آمار قرآن های خطی منتسب به خطاط استان فارس به ما ارائه کنند.
وی گفت: دیوان حافظ خطی در سده نهم وجود دارد و سندی با دست خط ملاصدرا و تابلو کمال الملک را در مرکز داریم.
- برچسب
- کتابخانه ملی فارس









