چهارشنبه, ۲۴ تیر ۱۴۰۵ | ۲۹ محرّم ۱۴۴۸ قمری | ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۶ میلادی
هدر بالا
  1. فرهنگ و ادب
چهارشنبه, ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ ۱۷:۱۵
زمان مطالعه: 5 دقیقه

انتشارات بین المللی نوید شیراز برگزار کرد:

دوره های آموزشی سیر مراحل چاپ و نشر کتاب

با حضور تعدادی از دانش آموزان مقطع ابتدایی و مربیان و والدین عضو فرهنگسرای محمد بهمن بیگی دوره یک روزه آشنایی کودکان و نوجوانان با سیر مراحل آماده سازی و چاپ و نشر کتاب در موزه انتشاراتی نوید شیراز به مدیریت داریوش نوید گویی برگزار شد.

به گزارش پیام خبر، با حضور تعدادی از دانش آموزان مقطع ابتدایی و مربیان و والدین عضو فرهنگسرای محمد بهمن بیگی دوره یک روزه آشنایی کودکان و نوجوانان با سیر مراحل آماده سازی و چاپ و نشر کتاب در موزه انتشاراتی نوید شیراز به مدیریت داریوش نوید گویی برگزار شد.

در این برنامه فرهنگی که با حضور استاد رحیم هودی چهره ماندگار هنر هفتم (سینما) و بازیگر مطرح تئاتر و تلوزیون همراه بود مربیان و معلمان مدارس مختلفی که دانش اموزان و والدین آنها در برنامه های مختلف فرهنگسرای زنده یاد محمد بهمن بیگی عضویت و فعالیت دارند از بخش های مختلف موزه و کتابفروشی، انتشارات و آثار دیدنی مجموعه فرهنگی نوید گویی بازدید بعمل آورده و با توضیحاتی که ناشر برتر کشوری درباره انواع کتاب و چگونگی پیدایش کاغذ، شیوه صحافی و مراحل اماده سازی و چاپ و انتشار کتاب ارایه داد آشنا شدند.

در این برنامه نوید گویی با مهم و با ارزش توصیف کردن پرداختن جامعه به امور کودکان بویژه ادبیات داستانی کودک و نوجوان اظهار داشت: وطیفه دستگاه تعلیم و تربیت و فرهنگوران و فعالان اجتماعی است که نسل نو و نو نهالان را با انواع دانش های روز و مهارت های مورد استفاده در آینده اشان آشنا سازند.

ناشر مطرح سالهای اخیر و برپا کننده نمایشگاه های کتاب داخل و خارج از کشور گفت:ذهن گیرای کودکان بویژه دبستانی ها اماده پذیرش مهمترین آموزش های علمی و کاربردی است و اگر انچه را که امروز و فردا مورد نیازشان است نیاموزیم به انها جفا کرده ایم.

نوید گویی ضمن اشاره به برپایی دوره های مختلف آموزشی و دانش افزایی امور چاپ و نشر کتاب برای دانش اموزان مقاطع بالاتر و دانشجویان کتابداری و...افزود: انتشارات بین المللی نوید آموزش سیر مراحل چاپ و نشر کتاب و بیان تاریخچه پیدایش کاغذ و دستگاه های چاپ و اینکه یک مولف یا مترجم و ویراستار چه وطایفی در برابر خود و جامعه مخاطبان اثر خود دارد و چه باید کند تا به مرحله استادی در کار خود برسد را وظیفه و رسالت خود میداند.

نویدگویی بیان داشت: هر هفته میزبان اعضا و فعالین یک فرهنگسرای شهر در اجرای برنامه های مختلف هستیم و این مکان و فضای آماده شده برای اجرای هر گونه فعالیتهای ادبی و فرهنگی و هنری که بتواند تاثیری بر افراد مختلف جامعه بگذارد با صورت رایگان در اختیار عموم است.

در ادامه رحیم هودی پیشکسوت وادی هنر و بازیگر سینما و تئاتر به بیان داستانهایی به زبان کودکانه پرداخت که مورد استقبال جمع حاضر بویژه کودکان و دانش اموزان دبستانی واقع شد.

به گفته سید محی الدین حسینی ارسنجانی از فعالان فرهنگ و رسانه استان که به همراه دیگر فرهنگوران معاصر از جمله آقایان علی بلک و محمدرضا رفیعی راد و سرکار خانم‌ معصومه دستغیب و... در این برنامه حضور یافته بودند موزه کتاب و اقلام فرهنگی نویدگویی شامل ۴۵۰۰۰ عنوان کتاب از ناشرین ایران با بیش از ۵۰۰ هزار جلد کتاب از نویسندگان کشور و انتشار افزون بر ۴۲۰۰ عنوان کتاب از خود انتشارات نوید شیراز و برپایی صدها عنوان برنامه های فرهنگی و ادبی و هنری و با برخورداری از انواع وسایل قدیمی چاپ و صحافی گنجینه ای ارزشمند در جنوب ایران و کل کشور است و هر روز مورد بازدید اهالی فرهنگ و دانایی قرار میگیرد.

مجموعه فرهنگی نویدگویی گنج با ارزش حوزه فرهنگی شیراز است

نویسنده و پژوهشگر فارس در ادامه افزود: مجموعه فرهنگی نویدگویی که به حق گنجینه ارزشمند فرهنگی شیراز و بلکه ایران است شامل موزه،کتاب فروشی و انتشارات اقای نویدگویی از بخشهای مختلف نمایش آثار تولیدی و چاپی ایران شناسی و فارس شناسی، شیراز شناسی،بخشهای مردم شناسی، تاریخچه چاپ و نشر کتاب و صحافی، معرفی نویسندگان نامی شیراز و پدید آورندگان آثار تالیفی،نسخه های خطی و چاپ سنگی،چاپ سربی،کتب نفیس و نایاب، انواع خطوط و بخش باستان شناسی و تاریخ، تصاویر جدید و قدیم شیراز،عروسکهای ملل مختلف و... است.

این مجموعه دار فرهنگی بیان داشت: انتشارات نوید شیراز از جمله انتشارات مطرح و قدیمی ایران با سابقه بیش از ۶۰ سال فعالیت انتشاراتی بمدیریت فرهیخته گرامی داریوش نویدگویی است که از سال ۱۳۴۹ فعالیت خود را شروع و تاکنون هزاران عنوان کتاب را از بیش از چهار هزار نویسنده ایرانی و اغلب استان فارسی و شیرازی منتشر کرده و یکی از ده ناشرمعتبر و قدیمی ایران محسوب می گردد که همچنان پا برجا و فعال است.

حسینی ارسنجانی در پایان گفت:نخستین کتاب این نشر نام آشنا که موزه او محلی برای انجام امور مختلف فرهنگی و ادبی و هنری است با عنوان کتاب «زهرازهره ای درخشنده تر» تالیف محمد مختار زاده و آخرین کتاب در دست چاپ از این نشر و ناشر نمونه سالهای اخیر با عنوان «شیرازی های آفریقا» تالیف سیروس رومی است.

نویدگویی امور چاپ و نشر کتاب را با کمک دستیار قدیمی خود اسماعیل حامدی فر و امور توزیع و پخش کتاب را با کمک فریدون نعمت الهی انجام می دهد.

گفتنی است داریوش نویدگویی یکی از مفاخر نامدار عرصه فرهنگ ایران و اهدا کننده هزاران جلد کتابهای نفیس و اسناد و مدارک تاریخی به مراکزعلمی و فرهنگی فارس و بانی نمایشگاههای مهم کتاب در داخل و خارج از کشور می باشد و رویدادهای بزرگ و ماندگاری را با حضور چهره های برجسته کشور و مقامات عالی رتبه ملی و بین المللی در شیراز و فارس و در تهران و سایر نقاط کشور و خارج از کشور برپا کرده است.

 

کد خبر 235226

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید