جمعه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ | ۰۹ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری | ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. فرهنگ و ادب
پنج شنبه, ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ ۰۰:۰۵
زمان مطالعه: 5 دقیقه
احد ده بزرگی که به عنوان پدر شعر آیینی فارس شناخته می شود از سال ۱۳۶۳ با جمعی از دوستان شاعر خود تصمیم می‌گیرد برای فرهنگ عاشورایی شب شعر برگزار کنند که اکنون چهل سال از آن زمان می‌گذرد و این رسم و برنامه همچنان پا برجا است و هرساله رونق بیشتری می گیرد.

پیام خبر: احد ده‌بزرگی، شاعر نام آشنای آئینی که از زمره شاعران فعال و پویای آئینی که زندگی اش را وقف خدمت به زنده نگه داشتن فرهنگ حسینی و عاشورایی کرده است.

ده بزرگی که به عنوان پدر شعر آیینی فارس شناخته می شود از سال ۱۳۶۳ با جمعی از دوستان شاعر خود تصمیم می‌گیرد برای فرهنگ عاشورایی شب شعر برگزار کنند که اکنون چهل سال از آن زمان می‌گذرد و این رسم و برنامه همچنان پا برجا است و هرساله رونق بیشتری می گیرد.

برنامه‌ای تحت عنوان شب‌های شعر عاشورا که از سراسر کشور عاشقان و شاعران اهل بیت ارادت خود را به خاندان پیامبر نشان می دهند، این شب شعر باسابقه ترین حرکت ادبیات آیینی است که هر ساله با حضور پرشور نسل شاعران فرهیخته عاشورایی، باشکوه‌تر از سال قبل برگزار می‌شود. 

احد ده بزرگی شاعر آیینی فارس در رابطه با نحوه شکل گیری این شب شعر در گفتگو با پیام خبر گفت: در ابتدا آقای فرهنگ با یکی از دوستان تماس گرفته بود که دوست دارم کاری برای امام حسین (ع) انجام دهیم که بنده را معرفی کردند و با هم آشنا شدیم و یک جلسه نیز با پدر آقای فرهنگ که سالها اهل روضه و امام حسین(ع) بود داشتیم که مقرر شد کاری انجام دهیم تا ماندگار شود که پیشنهاد دادیم کاری کنیم معصومین انجام دادند؛ شاعران برای معصومین شعر می خواندند، با مرحوم فرهنگ و مرحوم سیف طرح‌و برنامه را دادیم و قرار شد شب شعر عاشورایی شکل بگیرد.

وی با اشاره به ایده اجرای این رویداد ملی عنوان کرد:اولین بار در ۴۰ سال پیش در استان های مختلف شعرای اهل بیتی را شناسایی کردیم که هر کسی را می‌خواستیم برای این کار معرفی کنیم سخت بود و در نهایت ۳۰ شاعر از سراسر کشور جمع کردیم و اولین شب شعر راه افتاد؛ شعر فقط خاص امام حسین(ع) بود.
وی ادامه داد: بعد برای حضرت زینب(س) برگزار کردیم و سال بعد به فکر افتادیم کاری انجام دهیم تولیدی باشد آن موقع شاعر اهل بیت انگشت شمار بودند و به سختی میشد شاعر پیدا کرد و شب شعر عاشورا در رامسر برگزار کردیم که خیلی موفق بود.

این شاعر پیشکسوت بیان داشت: بعد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کمک آمد و از آن طریق عده ای جمع کردیم و شب شعری برای دانشجویان و طلبه ها گذاشتیم و روز به روز این کار رونق پیدا کرد تا امسال که ۳۹ امین شب شعر عاشورا برگزار شد.

ده بزرگی با تاکید بر اینکه کارهایی ماندگار می شود که مردمی باشد افزود: از روز اول قرار این بود با هیچ تشکلات دولتی کار نکنیم چون خود امام حسین(ع) عنایت می کنند و تا امروز مردم بودند نام امام حسین را بلند کردند.

پدر شعر آئینی فارس با بیان اینکه از این شب شعرها توقع تولید محتوا و ماندگار بودن داشتیم گفت: تاکنون ۳۹ جلد کتاب شب شعر عاشورا از فرهیختگان از سراسر کشور می آیند جمع و چاپ شده است،کتاب دیگر نثر است که دکتر سنجری و قبل آن نشریه فرزدق داشتیم برای دانش آموزان سراسرکشور چاپ و فرستاده می شد و سوژه می‌گرفتند و به شب شعر عاشورا راه پیدا می‌کردند.

ده بزرگی با اشاره به اینکه تاکنون شب شعر در رابطه با شخصیت های مختلف واقعه عاشورا برگزار کردیم اظهار داشت: دو شخصیت خانم است‌که در تاریخ شیعه شاخص هستند، حضرت ام البنین (س) و رباب (س) که شعر به تعداد پنج انگشت نداشتیم و اگر بود محور حضرت ابالفضل (ع) بوده که پس از برگزاری شب شعر عاشورایی بادمحور این بزرگان، شعرا به سرودن شعر برای این دو بزرگوار آغاز کردند.

وی در ادامه به سرودن غزل عاشقانه امام حسین (ع) برای رباب و دخترش سکینه اشاره ای داشت و گفت: در منابع تاریخی نقل شده است که امام حسین (ع) یک غزل زیبا در شرح محبتش نسبت به رباب و دخترش سکینه سروده است که می گوید: «به جان تو سوگند! من خانه ای را دوست دارم که سکینه و رباب در آن باشند؛ آنها را دوست دارم و تمامی دارایی ام را به پای آنها می ریزم و هیچ کس نباید در این باره مرا عتاب کند.»

ده بزرگی همچنین در خصوص آثار خودش برای امام حسین(ع) بیان داشت: 30 نفر از شهدای کربلا هستند که در جنگ تن به تن شرکت کردند و کمتر اسمی از آنان بود که در کتاب بحر رجز شهدای گمنام کربلا به آن پرداختم.

وی اضافه کرد: شعرهایی در عاشورا توسط امام حسین(ع) و اصحاب خوانده شده که آنها را به شعر فارسی برگرداندن که با همکاری حوزه هنری چاپ شد.

 

کد خبر 235694

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید